Men zegge het voort

Aankondiging FreddyOverdaad van steeds meer nieuwe wetten en overheidstussenkomsten maakt ons land meer en meer kapot!

Vorige week waren we nog eens in Senegal. Wat een verademing! Geen flitspalen of GAS boetes, geen zorgen over een jaarlijks attest voor het schouwvegen of de mazouttank. Kinderen die nog vrij op straat kunnen spelen. Kortom: de tijd van toen.

Bij ieder bezoek stellen we vast dat er steeds meer Europeanen de overstap wagen en zich hier komen vestigen. En het zijn niet alleen de ouderen, die nu met pensioen zijn,  die zich hier komen vestigen. Ook vele jonge zelfstandigen die de regelneverij in Europa moe zijn geworden en een steeds groter gedeelte van hun inkomen zien afromen om allerlei werklozen, asielzoekers en ander goed bedoeld breigoed van een zorgeloos bestaan te voorzien, trekken naar de warme streken.

Strand Saly

Een stadje zoals Saly, dat ongeveer 80 km ten zuiden van de hoofdstad Dakar ligt, groeit als kool. Er gaat geen dag voorbij of een of ander nieuw hotel of hestaurant opent er zijn deuren. Her en der wagen nieuwe winkels of ondernemingen hun kans. Werken en geld verdienen wordt hier nog op prijs gesteld en niet als een soort vieze ziekte of misdaad beschouwd. Dankzij een stijgende economische heropleving, die voor een groot gedeelte aan de Europese allochtonen te danken is, vinden steeds meer Senegalezen werk. Wat een totaal ander resultaat dan bij ons waar de steeds groeiende groep allochtonen alleen zorgt voor een daling van onze eigen levensstandaard.

Hier worden geen fortuinen belastinggeld uit de economie getrokken om steeds méér zogenaamde sukkelaars van een zorgeloos en levenslang veilig inkomen te voorzien. Hier verbrast men geen geld om gedurende tientallen jaren  een Minister van Tewerkstelling met een grote horde medewerkers te onderhouden of om grote scharen ambtenaren te laten zorgen voor het zogenaamde scheppen van nieuwe arbeidsplaatsen of het opleiden van werklozen tot de arbeidsmarkt. Het resultaat in ons land is trouwens droevig – om het woord schandalig niet te gebruiken. Na het verbrassen van deze fortuinen kunnen we alleen maar vaststellen dat er nu méér werklozen zijn dan ooit!! Het resultaat van al dit geldverbrassen door onze beroepspolitiekers, die de laatste jaren de teugels in handen hadden, is NUL! NADA! NIHIL!

Hier staan er geen meters in de taxi’s en zijn er geen massa controleurs om na te kijken welke boetes ze kunnen uitschrijven omdat er een kilometer in het zwart gereden werd of omdat de boekhouding onduidelijk is. Maar er is hier wel méér aanbod dan bij ons en dit tegen ongeveer 1/6 van de Belgische tarieven!
En dit alles spijts dezelfde brandstofprijs als bij ons!

Restaurants kennen geen uitgebreide controles voor brandveiligheid of er komen geen regelmatige bezoeken van de voedselcontrole om na te kijken of de voeding wel voldoende gekoeld is enz. Maar we willen er wel een pint op verwedden dat er hier niet méér mensen omkomen bij hotelbranden of door voedselvergiftiging hun leven verliezen als in onze streken.

Het wordt hoog tijd dat de kiezers op 25 mei a.s. eens kiezen voor beroepspolitiekers die nog over een gezonde dosis boerenverstand beschikken en die nooit de kans hebben gekregen dat eens te bewijzen.

Minder wetten, minder overheidspersoneel, beperking of afschaffen van allerlei subsidies en gepamper, beperking van werklozensteun in de tijd, méér vrijheid en minder flitspalen, GAS-boetes en allerlei, meestal weinig zinnige,  controles.

Dergelijke beslissingen zullen automatisch en zonder verdere overheidsinmenging zorgen voor méér werk, minder werklozen, lagere belastingen en een opnieuw stijgende economische bedrijvigheid.

We hebben het reeds meermaals geschreven dat de volgende verkiezingen die van de allerlaatste kans zijn om Vlaanderen nog ooit onafhankelijk te kunnen krijgen.
De nataliteitscijfers van de allochtonen zullen ons in de nabije toekomst uit ons eigen land drijven indien we nu de moed of het verstand missen er nog iets aan te veranderen nu het nog kan. Ook menen we dat de beroepspolitiekers die ons al die miserie hebben aangedaan omdat ze de allochtonen, en dit alleen uit eigen belang, als toekomstige kiezers beschouwden en hen als dusdanig vreselijk hebben gepamperd, in de toekomst moeten gestraft worden.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

Nvdr:  Wij voegen er een video bij, zodat u toch een idee hebt wat er in Senegal te zien en te beleven valt.

4 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Als de taxis 1/6e kosten van hier, maar de lonen slechts 1/10e zijn, zijn ze zelfs duurder als hier…

  2. Ik heb de indruk dat u rekent zoals EInstein en daar kan ik niet bij !

  3. Meneer Van Gaever, u gaat toch wel heel kort door de bocht.
    Natuurlijk is een land dat in ontwikkeling is, een weelde voor investeerders, wetten en regels zijn quasie onbestaande, en de bevolking is natuurlijk maar al te blij dat ze werk en eten hebben voor hun kroost.
    Ook wij hebben dit gekend, 100 jaren terug, gelukkig is hieruit de sociale wetgeving ontstaan.

Reacties zijn gesloten.