25 miljard euro

25 miljard euro

Dit bedrag, dat voor ons even ver van ons huishoudbudget verwijderd is als de planeet Mars, 25 miljard euro* heeft Oekraïne, het land dat Vrhfstdt persoonlijk uit de handen van de plaatselijke en de Russische dictator is gaan redden, nodig om er een beetje bovenop te komen.

Tenminste dat heeft de Oekraïense Minister van Financiën Joeri Kolobow bekend gemaakt.  Het ijzer smeden terwijl het heet is, denkt de man.  De EU was toch zo enthousiast over onze aanhankelijkheid.  En Vrhfstdt heeft toch beloofd elke week terug te komen – als gast kom je niet met lege handen op bezoek!

Dus heeft die mijnheer Kolobow een oproep gedaan om een collecte te houden voor zijn mooie land.  Kwestie van een passende rouwbetuiging voor de slachtoffers te tonen.  We zijn er hier niet mee aan het zwansen.  Hij heeft – echt waar – opgeroepen om de volgende weken een milde-geversconferentie te organiseren, zodat daar een draaiboek voor een gepaste ondersteuning van Oekraïne kan opgemaakt worden.  Rusland is nu even op zijn portemonnee gaan zitten, zie je.

De VSA en het IMF hebben al laten horen dat ze eventueel wel over de brug willen komen; dus kan de EU niet achterblijven.  Stel je voor wat een gezichtsverlies dit voor Vrhfstdt zou betekenen nadat hij daar aan heel de wereld kond gedaan had dat Oekraïne toch wel recht had op enkele euro’s en visa-vrijheid!  En tussendoor wordt er met een toegangsticket voor de EU-club gewuifd.  Nog een land meer dat we moeten onderhouden.  Nog een te verwachten volksverhuizing van tafelschuimers.

Een kado wordt de financiële hulp niet.  Neen, vanzelfsprekend gaat het dan om een lening.  Een lening die met Sint Juttemis wel eens eventueel, misschien, of misschien ook niet, zal terug betaald worden.   Met welk geld gaan ze dat betalen?  Aan Poetin vragen?  Die zal zich haasten.

De altijd even charmante EU-commissaris Catherine Ashton heeft zich sito presto in haar ‘s zondags deux-pièceske gewurmd om met het eerste vliegtuig naar Kiev te vliegen.  Zogezegd om een babbel te doen.  Over schulden die dringend zouden moeten terugbetaald worden; voor dit jaar alleen  gaat het om 13 miljard euro.  En, u raadt het, Oekraïne kan dit onmogelijk zonder de hulp van de nieuwste beste vriendjes ophoesten.

EUSSREn nu is de vraag wat de EU gaat doen.  Wat  zal dit geldverslindend monster ons nu weer wijsmaken?  Hoeveel landen in de wereld zitten op een schuldenberg?  Moeten we die allemaal gaan ondersteunen?

Gaat de bevolking van de EU-lidstaten dit zomaar blijven pikken?  Hoeveel zal ons geld binnen een jaar nog waard zijn?  Wie houdt die verwaande EU-machtswellustelingen tegen?  Zijn wij het volk of zijn we mietjes?

Nigel Farage heeft het al gezegd: “You are very, very dangerous people? Indeed!” Het kan niet genoeg herhaald worden.

FVE

* De binnenlandse pers heeft het over ‘slechts’ 15 tot 20 miljard euro.

The Guardian

 

 

 

2 gedachten over “25 miljard euro

  1. Hoe, wanneer, en vooral wie gaat deze waanzin stoppen. Toen vorige eeuw “het ijzeren gordijn” werd afgebroken zei ik dit is een grote vergissing. Toen het EU gedrocht vorm begin te krijgen, en de € munt werd ingevoerd zei ik, dit loopt niet goed af. Reeds 15 jaar bezoeken wij op regelmatige basis een streek in het Groothertogdom Luxemburg en nemen we onze intrek in het zelfde hotel. Een 5 tal jaar geleden zei ik tegen mijn echtgenote, ik denk dat we binnen 5 jaar hier niet meer kunnen logeren. Vroeger kon je voordelig tanken, sigaretten, en alcohol kopen in Luxemburg. Na de komst van de €uro zag je dat allemaal langzaam maar zeker verdwijnen. Dit jaar deed ik onze boeking in ons vertrouwde hotel. We kregen een mail terug dat de eigenaars het hotel niet verder meer konden “bedrijven” na 4 generaties. Dit vanwege de hoge onkosten (de laatste 5 jaar) en de absurde regelgeving voor “aanpassingen” in het hotel. Een regelgeving die van Europa komt. Mijn “voorspelling” is 2 jaar eerder uitgekomen. Ik ben geen waarzegger met een glazen bol, en een zwarte kat naast mij. Maar met een beetje gezond verstand zag je dit allemaal van ver aankomen. Dit relaas is enkel maar om te illustreren hoe verkeerd de EU dictators bezig zijn. Stop die waanzin, of moeten wij de methodes van de Oekraïners volgen om onze zin te krijgen???

Reacties zijn gesloten.