Men zegge het voort

Aankondiging FreddyKiezers zijn meestal domme mensen!

Jaar na jaar blijven de kiezers voor de vertegenwoordigers van steeds dezelfde partijen stemmen. De vertegenwoordigers van die partijen bestaan uit twee groepen. De eerste groep bestaat uit verkozenen die het goed menen met hun kiezers en dus met de hele bevolking. Deze parlementairen zijn tevreden met hun riante wedde en de talrijke extra voordelen die ze ontvangen. Ze zijn niet op zoek naar extra inkomsten en menen dat het hun plicht is voor het best mogelijk bestuur voor het land te zorgen. Ze doen er alles aan om te besparen waar mogelijk en zien het als een taak om te trachten de belastingen te verlagen. Kortom het is het soort parlementairen dat men nodig heeft.

De tweede groep zijn bijna het tegengestelde van de eerste groep. Ze menen dat ze recht hebben op veel meer. Ze graaien waar ze kunnen en stapelen zoveel mogelijk mandaten op bij spoorwegen, Belgacom of bij de talrijke andere staatsbedrijven. Ze denken alleen aan de kiezers op het ogenblik van de verkiezingen door hen de meest zinloze zaken te beloven. Maar tijdens de uitvoering van hun mandaat stemmem ze meestal voor allerlei nieuwe belastingen om een gedeelte van hun zinloze vroeger gemaakte beloften te kunnen betalen. Het zijn vertegenwoordigers die de bevolking feitelijk kan missen als kiespijn.

Jammer genoeg vertegenwoordigt de eerste groep slechts 3 a 5% van onze parlementairen en bestaat de tweede groep uit 95 tot 97% van onze verkozenen. De reden voor deze absurde situatie is dat de doorsnee kiezers steeds in dezelfde val trappen namelijk dat ze steeds deze mooipraters die van alles beloven blijven geloven. Spijts het feit dat een doorsnee kiezer nu meermaals heeft kunnen vaststellen dat hij in het ootje werd genomen toch blijkt hij het niet af te leren en blijft dromen.

Ook wij willen eens dromen. Niemand moet ons wat ook beloven. Wij hopen alleen dat bij de volgende verkiezingen duidelijke afspraken worden gemaakt tussen N-VA en VB waarbij wordt overeengekomen hoe ze SAMEN gaan besturen indien ze SAMEN de meerderheid zouden halen. Dit is de enige kans om nog ooit in een onafhankelijk Vlaanderen te kunnen leven.
Indien het bij de volgende verkiezingen niet lukt zal het NOOIT meer lukken. De tijd en het nataliteitscijfer van de allochtonen werken tegen ons.

Nu of nooit is de leuze!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

5 gedachten over “Men zegge het voort

 1. Fredddy dat is roepen in de woestijn, de NVA wil niet samen werken met het Vlaams Belang zogezegd omdat het 2 totaal verschillende partijen zijn.
  Maar met de kaloten of de liberalen of de sossen daar kunnen ze well mee samenwerken want dat zijn traditionele partijen zoals de NVA

  • Roger, indien uw mening voor 100% waarheid is, dan moeten we maar de hoop opgeven en berusten in de woorden van Freddy Van Gaever: en ik citeer: “Indien het bij de volgende verkiezingen niet lukt zal het NOOIT meer lukken. De tijd en het nataliteitscijfer van de allochtonen werken tegen ons.”

   • Spijtig genoeg zal het niet gebeuren in 2014.Als Vlaanderen ooit onafhankelijk wordt zal het om economische redenen zijn, en zeker niet door de NVA

 2. Ek kon nie help om breed te glimlag toe ek die eerste sin van bo-staande berig lees nie.
  Toe ek in die tagtigerjare in Australië gewoon het, het ek die politieke stelsel van daardie land bestudeer, en ook die eerste verkiesing (nie as kieser, maar as waarnemer) meegemaak.
  Die 3 grootste partye was die Liberal Party van Malcolm Fraser; die Labour Party; en die National Country Party. Ek was verbaas om te hoor dat daar elke 3 jaar in Australië gestem word, want ‘n verkiesing kos zeer veel geld.
  In Australië, net soos in die meeste ander Westerse lande, het elke party sy tradisionele ondersteuners. Maar, indien ‘n kandidaat nie sy beloftes nakom nie, word hy na 3 jaar deur sy eie ondersteuners “uitgestem”. Dit is waarom daar gespot word:”Die bangste mens in Australië is ‘n politikus.”
  In Suid-Afrika is dit presies die teenoorgestelde. Swartes is so naïef, so bygelowig, en so agterdogtig, dat hulle nie vir hulself kan dink nie. Hulle stem elke keer vir dieselfde party, want elke keer word hulle gratis huise, gratis koelkaste, gratis auro’s en gratis alles belowe as hulle ANC stem. Daar vind ook gereeld intimidasie plaas. Kiesers word gedreig dat, as hulle nie ANC stem nie, sal hulle leed aangedoen word. Ten spyte daarvan dat kiesbeamptes die kiesers verseker dat dit veilig is, en dat elke kieser se stem geheim is, glo die swart kiesers steeds dat “iemand hulle dophou”, en dat hul stem aan die party bekend is. Daar is ook inderdaad diegene wat tot geweld oorgaan, en wat opposisielede aanval en selfs vermoor. So stem 60% van alle swartes gereeld elke keer vir die ANC.
  Die Minister van Polisie, Nati Mthethwa, het vandag die polisie se nuutste misdaadsyfers bekendgemaak. In die afgelope 12 maande het misdaad wéér gestyg, maar die Minister sê:”Misdaad is onder beheer.” Slegs die swartes glo die Minister, want hulle glo al die afgelope 20 jaar alles wat deur die ANC gesê word.
  In dieselfde tydperk was daar duisende betogings deur swartes, oor swak (of GEEN) munisipale dienste. Daardie selfde ontevrede betogers gaan maar net wéér vir die ANC stem.

 3. Als NVA een “zware” score haalt, waarbij mogelijk de meerderheid kan gevormd worden met VB, dan zal NVA dit slechts gebruiken om CDV tot een coalitie te verlokken en zal het VB, na het sluiten van het akkoord NVA/CDV, gewoon gedumpt worden. Dat zal de realiteit zijn na mei 2014 en al de rest worden niet vervulde wensdromen…

Reacties zijn gesloten.