Men zegge het voort

Aankondiging FreddyBeroepspolitiekers hebben voor diarree van wetten gezorgd die stilaan onze samenleving vernietigen!

Onze overheid zorgt er voor dat ons land meer en meer corrupt wordt. Processen waar “grote vissen” mee te maken hebben komen nooit meer voor. Ofwel worden ze jarenlang uitgesteld tot ze in de mist van de vergetelheid verdwijnen ofwel kunnen ze nu, voor diegenen die voldoende middelen hebben, afgekocht worden.

Hebt U nog ooit gehoord van de frauduleuze faling van VOLKSGAZET, waar o.a. Karel Van Miert zaliger, beheerder van was?
Hebt U nog ooit gehoord over de faling van één van de bedrijven van miljardair en wijnhandelaar Roger Geens uit Aarschot?
Hebt u, méér dan 20 jaar na de aanvang van het onderzoek, nog iets gehoord betreffende de zaak BEAULIEU?

Neen, dus. Al deze misdrijven hebben de overheid reeds fortuinen gekost aan onderzoek en hebben miljoenen documenten opgeleverd die nutteloos worden opgeborgen in de kelders van een of ander justitiepaleis.Veel betrokkenen zijn de voorgaande jaren overleden of gingen met pensioen zodat hun plaatsvervangers voor nieuwe vertragingen konden zorgen. Inmiddels verdienden talrijke advocaten een klein fortuin aan al die misdaden. Ofwel kwamen ze met leugens aandraven; of zorgden ze voor het vinden van procedurefouten; of eisten ze tijdrovende vertalingen enz.

Maar als resultaat zorgden ze er allemaal voor dat recht nooit kon uitgesproken worden. Als recht niet tijdig wordt uitgesproken wordt het snel onrecht.

Dit is ons land anno 2015. We zijn nu aanbeland in een situatie waar de kleine misdadiger nog wordt veroordeeld maar waar de grote schuldigen ongemoeid worden gelaten. Erger nog. Wanneer men voor fortuinen fraudeert in de diamantsector of men wordt als fraudeur betrapt bij overheidsaanbestedingen; omkopen van ambtenaren en ander fraais, zoals onlangs de “Koning van de verkeersborden” Janssens overkwam, dan koopt men gewoon zijn proces af!

De betrokken magistraten bij deze onderhandelingen schamen zich er zelfs niet meer voor om te beslissen dat hun gemaakte afspraken geheim blijven en de belastingbetaler zelfs het recht niet meer heeft om te weten te kunnen komen wat er werd afgesproken. Beschamend voor een land dat zich rechtsstaat wil noemen!

Niet enkel op gebied van de misdaad loopt het in ons land mis maar ook op andere gebieden.

Neem nu het befaamde ARCO dossier waarbij de regering , volledig ten onrechte trouwens, de beslissing nam om, op belastingbetaler zijn kosten, de slachtoffers van dit schandaal te zullen vergoeden. Na jaren van getrek staat men nog nergens en is het dossier nu opnieuw,met jaren vertraging als gevolg, doorgeschoven naar Europa. Zo blijft men bezig en wordt er NIETS opgelost.

Of neem nu het schandaal van het overheidsbedrijf BAM dat zou instaan voor de bouw van de ringaansluiting in Antwerpen. Talrijke vetbetaalde ambtenaren verdienden reeds een grote kluif aan dit dossier en na jaren van planning, discussies, veranderen van de gemaakte plannen; nieuwe discussies enz. staat men NU nog NERGENS. Het laatste bericht is dat na jaren van duidelijke geldverbrassing nu over TWEE jaar zou begonnen worden met de eerste spadesteek! Maar zelfs dat is niet zeker en bijgevolg kan men hier van een gigantisch schandaal spreken.

In landen zoals China zou men op die tijdspanne van twee jaar het volledig project reeds hebben uitgewerkt en uitgevoerd!! En dan zijn er bij ons nog vele kiezers die maar niet kunnen begrijpen waarom ons land niet meer vooruitgaat en nog steeds blijven stemmen voor manipulatoren en volksbedriegers die er jaar na jaar een zootje van maken.

Of neem nu nog verder de poppenkast van Uplace. Dit megaproject voor het bouwen van een shoppingcenter op de vervuilde gronden van de vroegere Renault-fabrieken blijft maar aanslepen.

Hoe meer zich de overheid met alles blijft bemoeien hoe sneller ons land in een toestand van totale onrechtzekerheid voor ondernemingen aan het geraken is. Binnenkort zal men in ons land zoveel wetten en reglementen, die niet zelden tegenstrijdig zijn, kennen dat geen enkel project nog zal kunnen gerealiseerd worden. Om onze kinderen en kleinkinderen nog enige toekomst te kunnen bieden moeten we dringend en substantieel het aantal beroepspolitiekers en ambtenaren gaan verminderen. Zo niet wordt eerstdaags  de toestand totaal  hopeloos.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

2 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Het gerecht is totaal onbekwaam of onwillig om witteboordcriminaliteit aan te pakken. Zo gaat het proces tegen Lernaut & Hauspie nog jaren op zich laten wachten, tot beiden dood zijn wsl, terwijl dat in de VS al jaren achter de rug is, en schadevergoeding werd betaald. Ondertussen worden we in slaap gewiegd door gewone processen en onderzoeken jaren te rekken en breed uit te smeren in de media. Denk maar aan de kasteelmoord. Brood en spelen. Ik vraag mij vertwijfeld af of dat zou verbeteren in een onafhankelijk vlaanderen.

  2. Al eens het vee bekeken dat bij de zevende dag de studio mag opluisteren? Als dat representatief is voor de vlaamsche bevolking, moet het niemand verbazen dat we op dit punt zijn aanbeland.

Reacties zijn gesloten.