Megalomaan machtsvertoon in Brussel

Ambassade Qatar

Golfstaten palmen Brusselse Franklin Rooseveltlaan in; bewoners ‘not amused’
Een vastgoedboom, uitgelokt door de aankomst op en rond de chique Franklin Rooseveltlaan in Brussel van delegaties van verschillende landen uit het Midden-Oosten, dreigt uit te draaien op een territoriaal conflict met lokale bewoners. Dat schrijft het politieke webmagazine Politico.eu.

De VAE werden in mei ook het eerste Arabische land wiens burgers vrij door de Schengenzone mogen reizen, zonder visum, een maatregel die door de Belgische media amper werd gecommuniceerd. (volg bruggetje)

Lees meer…

4 gedachten over “Megalomaan machtsvertoon in Brussel

  1. Wat zouden de ministers binnen de Schengenzone zich om zo’ n akkefietje bekommeren als ze andere katten te geselen hebben. Polen bijvoorbeeld.
    De Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken moeit zich nog geen beetje in de aangelegenheden van een onafhankelijke staat. Jean Asselborn, want zo heet die man, heeft de Poolse regering onverholen met het intrekken van het stemrecht voor de Europese verkiezingen bedreigd. Tevens begroet hij verheugd en uitdrukkelijk de demonstraties tegen de regering in Warschau. En er komt nog een toemaatje: hij beschuldigt de legitiem verkozen regering ervan angstaanjagend te zijn en vordert de EU op sterke reacties uit te zenden.

    Dat er uit de VAE angstaanjagende figuren kunnen neerstrijken lijkt hem waarschijnlijk onmogelijk waardoor geen sterke reacties vereist worden.

Reacties zijn gesloten.