Meer CO2 = meer groen

Meer CO2 = meer groen!

Een nieuwe studie, gebaseerd op vaststellingen door satellieten, die recent door het Australisch Wetenschappelijk Agentschap CSIRO gepubliceerd werd, zal waarschijnlijk in kringen van de wereld-opwarmings-alarmbel-trekkers op verbazing mogen rekenen.

Volgens die studie zou de stijging van de CO2 in de atmosfeer tijdens de laatste dertig jaar ertoe geleid hebben dat onze planeet, volgens een proces dat CO2-bemesting genoemd wordt,  merkbaar groener geworden is.   Vooral woestijnachtige gebieden in alle continenten zien een toename van planten en een betere huishouding van watergebruik.  U kan er hier meer over lezen (in het Duits).

Voor een groenere blauwe planeet: meer CO2!

2 gedachten over “Meer CO2 = meer groen

  1. Ook die donkergrijze strook gezien op de wereldkaart bij Eike ?
    Het liep van Noordafrika, door héél Arabië, en Afghanistan… de streek van de apathische luiaards.
    Kort nà WO ll, ZOU (en dààr gaat het om) Palastina* er ook zo grauw uitgezien hebben, ware het niet dat de Verenigde Naties dat steenwoestijngebied gedeeltelijk aan de Joden geschonken hebben als nieuwe thuishaven.
    *) Palastina is de naam voor een reusachtig gebied waartoe een deeltje van Syrië, Jordanië, het huidige Israel, Libanon, en nog méér omvatte.
    De Arabieren hadden géén belangstelling voor dat gebied omdat een ploeg geologen die grond onderzocht hadden, en in rapport vermeldden: Steenwoestijn dat echter wél opnieuw vruchtbaar kan gemaakt worden, doch véél geld, EN INSPANNING zou vergen… de Joden hebben de moed gehad om de grond om te ploegen, te bemesten, en te irrigeren… geen wonder dat zij, 50jaar later, hun goede resultaten willen verdedigen, zelfs ten koste van hun eigen leven.

Reacties zijn gesloten.