Geert Burgerlijk

  Geert Bourgeois verandert naam

IZEGEM – Viceminister-president van de Vlaamse regering Geert Bourgeois (N-VA) heeft bij de FOD Justitie een aanvraag ingediend om zijn familienaam te laten veranderen in ‘Burgerlijk’. Een verandering van familienaam wordt in België slechts in uitzonderlijke omstandigheden toegestaan en de procedure kan anderhalf tot twee jaar duren. Maar daar maakt Geert Burgerlijk zich allerminst zorgen om.

“Ik vind dat je als politicus en leider van het volk honderd procent moet tonen waarvoor je staat zodat de kiezer duidelijk weet op wie hij stemt. Een principe dat mijn partij overigens typeert. Het is dan ook niet meer dan normaal dat ik ook in naam afstand doe van alles wat neigt naar het (spuwt) francofone. Geert Burgerlijk klinkt ook gewoon veel eerlijker. En die twee jaar wachten tot de procedure afgerond is neem ik er met de glimlach bij. Dat is uiteindelijk een futiliteit. Iedereen in mijn nabije omgeving begint me immers toch al te kennen als Burgerlijk, ziet u”.

http://www.raaskalderij.be/2013/01/geert-bourgeois-verandert-naam/

3 gedachten over “Geert Burgerlijk

  1. Raaskallen kan men altijd, doch:… het is niet omdat de “walenkoppen-politici” zulke paljassen zijn, dat men de taal “le Français” moet minachten èn weren.
    Denk eraan, beste Golfbrekersvrienden & dito-vriendinnen, vroeger orakelden onze ouders: “Des te méér talen men machtig is, des te méér is men mans/vrouw”…èn dàt geldt nog steeds, alhoewel het Frans (als één de wereldtalen) tegenwoordig voorbijgestoken is door het (véél gemakkelijker) Engels. (en, als wij, Westerlingen, niet op onze hoede zijn… het arabisch) 🙁

  2. Hij zou beter de islamitische organisaties financieel straffen ipv van ze te belonen

Reacties zijn gesloten.