Kruistochten vs. jihad

kruisvaarders

Klik voor vergroting

Dr. Bill Warner PhD stelt dat moslims nogal snel ter verklaring voor de gewelddadige islam én als morele rechtvaardiging de kruistochten der christenen aanvoeren.

Na enige uitleg over de video en de dynamische kaart komen we op een tijdlijn terecht, die toont hoe de moslims na het noordelijk Afrikaans Middellandse Zee gebied, de zuidelijke kusten van Europa en vervolgens via Konstantinopel tot in Wenen doordrongen en het gebied islamiseerden.

Een wit punt betekent een nieuwe slag in een periode van 20 jaar.   Dus alle 20 jaar ziet u een ander beeld.  De witte punten worden vervolgens rood en zo kan u de geschiedenis volgen.  De groene golf geeft de verovering, de bezetting, de invloedssfeer van de islam weer.  De islamitische schepen vallen de eilanden, de kustensteden aan, roven, doden en brengen mensen in de slavernij.  Meer dan een miljoen slaven worden vanuit Europa naar de islamitische regio versleept.  Meer dan 200 keer werd slag gevoerd in Spanje.  Daar duurt de bezetting zo’n 400 jaar.

Jihad vs. kruistochten, 548 keer slag voeren om aan de veroverings- en bekeringsdrang te voldoen, en dan wordt er bij dit cijfer geen rekening gehouden met de rest van de wereld, zwart Afrika, Indië, Afghanistan…,  waar de islam ook ten strijde trok.

Ter vergelijking een dynamische kaart met de kruistochten vanaf 03:48.
Kortom: de kruistochten waren zowel plaatselijk als tijdelijk.  De kruistochten hielden eeuwen geleden op terwijl de jihad vandaag nog toegepast wordt.  De jihad  hebben we al zo’n 1400 jaar aan ons been.  Men kan de kruistochten en de jihad gewoon niet vergelijken.  Bovendien kan men de kruistochten als een verdedigingsmanoeuvre zien: de islam rukte immers op uit Arabië en veroverde het M.O. – een christelijk M.O.  De kruisridders hebben geprobeerd hun christelijke broeders en zusters van de jihad te bevrijden.
Er bestaat gewoon geen morele vergelijking: de kruistochten hadden als doel christenen te bevrijden; het doel van de jihad is ‘ongelovigen’ in de slavernij te dwingen.

2 gedachten over “Kruistochten vs. jihad

  1. Wat eigenaardig was in dat islamitische Spanje was dat niet alleen de sharia maar ook de joodse halakhah werd toegepast. In dat moslim land kregen de joodse gerechtshoven een grote autonomie en konden hun vonnissen uitoefenen. Toen rabbi Asher ben Jehiel omstreeks 1300 vanuit Duitsland naar Toledo kwam, uitte hij zijn afgrijzen over die joodse praktijken in Spanje die in Duitsland volledig onbekend waren. Later schikte hij zich daarin.
    Bron: my jewish learning.

    • Joden leefden gelukkiger in moslimlanden als in westerse landen, waaruit ze zo ongeveer overal wel eenmaal werden buitengegooid. Maar in het 4e kwartaal van vorige eeuw is er iets geheimzinnigs gebeurd met de moslimwereld: in ongeveer al hun landen werden ze radicaler en onverdraagzamer, alsof er iets in het water zit, of in de lucht, of in de kosmische straling. En even straf: tegelijkertijd begon de zwanenzang vh christendom in Europa. Wie stuurt dit alles?

Reacties zijn gesloten.