Komt er binnenkort een tsunami Oekraïners onze kanten uit?

Verschillende bronnen meldden dat Polen vanaf 1 juli geen financiële steun meer zal verlenen voor het huisvesten van Oekraïners. Pawlo Bossernaker, woordvoerder van de Poolse regering, stelde dat de meeste vluchtelingen reeds op hun eigen benen kunnen staan. Deze zijn de uitzonderingen die wel nog aanspraak kunnen maken op steun: zwangere vrouwen, gehandicapten en moeders met een grote kroost;

Sinds het begin van de Russische inval in Oekraïne, betaalde de Poolse overheid 40 zlotys (ca. 8.70 euro) per dag voor voeding en huisvesting van vluchtelingen. In een speciaal gestemde wet voorzag de Poolse regering steun voor de eerste 60 dagen. Een maand geleden werd deze termijn verlengd met nog eens 60 dagen. We citeren een anonieme PiS politicus:

“We stellen vast dat menig Oekraïner op zoek ging naar werk én dit ook vond. We willen anderen aanmoedigen actief te zijn. Vier maanden met een volledige bescherming is – naar onze mening – genoeg tijd.”

Rzeczpospolita.

1 gedachte op “Komt er binnenkort een tsunami Oekraïners onze kanten uit?

  1. Daarom komen ze zo graag naar België en Nederland want hier krijgen ze alles gratis, de Vlamingen en Nederlanders betalen toch alles terwijl ze zelf niets meer hebben, dat noemen we “het politieke beleid”….

Reacties zijn gesloten.