Koerden zijn “blij” met menu-uitbreiding

De bronafbeelding bekijkenDe zgn. “rebellen” uit de regio Oost-Ghouta, die verkozen naar Noord-Syrië te verkassen i.p;v. te blijven vechten tegen het oprukkende Syrische leger, hebben daar het gat in de culinaire markt ontdekt.  Kameelvlees.  Of eigenlijk dromedarisvlees.

Naar verluidt waren ze gespecialiseerd in het fokken van kamelen (dromedarissen), het slachten, het verwerken tot allerlei soorten vlees, als filet, stoofvlees, gemalen, in worsten of kameelburgers.

En de Koerden zijn blij met de uitbreiding van het culinair aanbod.  We hebben daar zo onze twijfels bij.  Nadat hun droom van een onafhankelijk Koerdistan, beloofd door de VSA, aan diggelen werd geslagen, hun regio bezet werd door de Ottomanen en het zootje ongeregeld van diverse terroristische groeperingen, kunnen we ons niet voorstellen dat ze “blij” zijn met een kameelkluitje in het shariariet.