Juncker liegt

Juncker pakte uit met een twijfelachtig vluchtelingenbericht: volgens hem is het aantal vluchtelingen in november gedaald.  In werkelijkheid zijn er meer aangekomen.

Juncker zou donderdag bij de vergadering van de staats- en regeringsleiders twijfelachtige aantallen voorgelegd hebben waarbij hij wou bewijzen dat de toevloed van Turkije naar Griekenland teruggedrongen is.  Hij stelde daarbij volgens Der Spiegel een grafiek voor die een duidelijke vermindering moest aantonen.

Grafiek te zien in een tweet van EU-woordvoerster Mina Andreeva

Zo zouden er van de 49ste kalenderweek, een week na de top, naar de 50ste kalenderweek een tendens waarneembaar zijn van 23.666 op 9.093 nieuwe aankomsten van gerenommeerde vakkrachten..  Nochtans werd in een andere paragraaf in het verslag van de commissie vermeld dat er in de eerste twee dagen van de 50ste kalenderweek ca. 11.000 ‘vluchtelingen’ Griekenland bereikt hadden.   Zijn grafiek is bovendien in strijd met de vaststellingen van UNHCR (VN Vluchtelingen Agentschap) van 15 december („Internal Use Only“) tussen 30 november en 6 december, onmiddellijk na de EU-Turkije-top, die 3.590 ‘vluchtelingen’ per dag, een stijging van 36% in vergelijking met de voorgaande week aanvoert.

De volgende week waren het altijd nog gemiddeld 3.101 ‘vluchtelingen per dag, dus méér dan in Junckers grafiek.  “Maandag belandden 5.005 personen op de Griekse eilanden, het hoogste aantal sinds 7 november,” zo staat te lezen over 14 december.

Volgens informatie van Der Spiegel werd Juncker gewaarschuwd de grafiek niet te gebruiken.  De EU-Commissie legde er met een uitgestreken gezicht de nadruk op dat de trend “gelijk loopt met de cijfers van de UNHCR”, zij het met … “kleine varianten”.

FT

7 gedachten over “Juncker liegt

 1. Wij zijn in de handen van schurken beland, wie had dat ooit kunnen vermoeden? Ik herinner mij nog, toen de 10 oosteuropese landen toetraden, was er één leider, van Tsjechie of Polen denk ik, die de EU vergeleek met de Sovjetunie, beiden autoritaire supranationale instellingen. Ik wist niet wat ik hoorde; nu weet ik het wel.

 2. Op de luchthaven van Istanbul werd een Turkse ‘belg’ betrapt op het binnensmokkelen van 148 blanco West-Europese reispassen.
  Bovendien zijn tienduizenden echte pasdocumenten uit Syrië, Irak en Libië in handen van de IS gevallen…

  Kommen IS- Terroristen als “echte” Österreicher?
  Der IS hat sich Zehntausende echte Passdokumente beschafft. In Syrien, dem Irak und in Libyen hätten die Extremisten in mehreren Städten die offiziellen Ämter und Behörden übernommen, dabei Blanko- Pässe erbeutet und auch Maschinen zur Produktion von Ausweisdokumenten, berichtete die “Welt am Sonntag” unter Berufung auf westliche Geheimdienste.
  Die Dschihadisten sind aber nicht nur an arabischen Papieren interessiert: Am Flughafen Istanbul wurden zwei Männer verhaftet, die rund 150 europäische Reisepässe, darunter auch österreichische, in die Türkei schmuggeln wollten.
  Die Dokumente wurden vergangene Woche in kleinen Pizzaöfen versteckt gefunden, zusammen mit Kameras und SIM- Karten. Bei einem der Schmuggler habe es sich um einen Belgier türkischer Herkunft gehandelt, berichtete die “Welt am Sonntag”. Beide würden verdächtigt, im IS- Auftrag unterwegs gewesen zu sein.

  Verder lezen + foto van de in beslag genomen reispassen:
  http://www.krone.at/Welt/Kommen_IS-Terroristen_als_echte_Oesterreicher-Paesse_sichergestellt-Story-487832

  • Eine echte Osterreicher ! Dat was gemakkelijk te achterhalen , de grens autoriteiten dwongen de verdachte Osterreicher om een deuntje te “jodelen” Velen vielen door de mand . Toch ontdekte men bedrog bij een perfecte “jodelaar” toen bleek dat zijn kompaan hem hard in de ballen kneep

  • Nog vergeten, hij heeft waarschijnlijk deze grafiek toegelicht na het nuttigen van een fles notenlikeur (een van de specialiteiten uit het groothertogdom Luxemburg.

 3. Volgens diverse betrouwbare bronnen is er nog nooit een leugen over de lippen van Junckers gekomen. Hij spreekt veelal door zijn neus als gevolg van een verkoudheid

Reacties zijn gesloten.