Je zou voor minder republikein worden

Beieren is de tweede thuishaven van Rama X, de Thaise koning. Bij zijn bagage: 30 poedels. En da’s lang niet alles. Met 14 speciale vluchten bracht hij zijn waardevolste schatten van Bangkok naar München – de angst dat hij tijdens zijn afwezigheid afgezet wordt is altijd aanwezig. Betogers eisen sinds ruim een jaar een hervorming van de monarchie, meer bepaald van de financiële toestand van hun koningshuis.

Niet moeilijk te begrijpen: in 2017 heeft Rama X het vermogen van de monarchie omgezet in zijn persoonlijk eigendom en hij heeft bijgevolg de volledige controle over naar schatting 60 miljard euro. Sindsdien geldt de Thailandse koning als rijkste monarch ter wereld.

Niet alleen de Thaise bevolking ergert zich – ook Freistaat Bayern komt bedrogen uit. Van zijn vader, koning Bhumibol Adulyadej erfde Rama X de villa Stolberg in Tutzing, maar de successiebelasting betaalde hij nooit; evenmin de belasting voor een tweede woning.

En de Duitsers, die drukken beide ogen toe, niet alleen voor belastingsfraude maar ook voor bigamie.

Bayern schaut nur zu: Thai-König Rama nutzt Diplomaten-Status aus – FOCUS Onlin

https://www.bild.de/bild-plus/regional/muenchen/muenchen-aktuell/thai-koenig-rama-x-bild-reporter-vor-agenten-des-monarchen-gerettet-78209294.bild.html

https://www.focus.de/panorama/thai-koenig-nutzt-diplomaten-status-aus-steuerbetrug-bigamie-und-nun-kunstraub-so-macht-sich-rama-x-bayern-zum-untertan_id_24478508.html