ISIS laat van zich horen

Gerelateerde afbeelding

Het nieuwsbureau van het Kalifaat, Amaq News, liet weten dat I.S. nog lang niet bij de pakken is gaan zitten. Noch in Syrië, noch in andere landen. Trots werd op donderdag, 23 januari, in een persmededeling verklaard dat tussen 12 en 16 januari (op minder dan een week tijd) 16 “militaire” aanvallen uitgevoerd werden in Syrië. De doelwitten waren de plaatsen, eigendommen, aanvoerders en officieren van het SAA (Syrische leger) en het SDF (Koerden) in de provincies Raqqa, Deir Ezzor, Hasaka waarbij 58 slachtoffers vielen.

Nochtans ontkent de Amerikaanse speciale gezant voor Syrië, James Jeffrey, dat ISIS opnieuw meer actief zou zijn in Syrië en Irak. De wereld is immers veiliger geworden sinds de VSA Soleimani vermoordden, toch?… De Iraakse strijdkrachten zouden de VSA & bondgenoten non stop op de hoogte houden van eventuele ISIS verwardheden. De VSA & bondgenoten hebben hun missie in Irak opgeschort… ze beveiligen momenteel alleen zichzelf…

De zichzelf benoemde “Autonome Administratie van Noord en Oost-Syrië” (NES) waarschuwde voor een heropstanding van ISIS en doet een dringende oproep eindelijk werk te maken van een internationaal tribunaal om de ISIS-terroristen, die ze dik tegen hun zin moeten bewaken, te kunnen berechten. Het is immers daar dat bewijzen, getuigen en (overlevende) slachtoffers kunnen geraadpleegd worden. Het zou gaan om meer dan 10.000 ISIS terroristen en tienduizenden gezinsleden afkomstig uit meer dan 50 landen. (…)

Wie op Twitter nieuws volgt, moet maar eens gaan kijken naar het profiel van Tommy Atkins. Daar vind je informatie over de inzet van “extreme” islamterroristen wereldwijd.