12 gedachten over “ISIS brengt firmanamen (en -logo’s) in de problemen

 1. In de strijd tegen het terrorisme en dan vooral tegen IS , hoop ik dat ze ons woordje “is” maar niet schrappen, dat zou ons taalgebruik in gevaar brengen , heden …….het is een mooie vrouw
  wie weet later het een mooie vrouw

  • Hehe René, in het Afrikaans betekent ‘het een mooie vrouw’:
   (ik) heb één (1) mooie vrouw…
   Spelling is het Afrikaans: (ek) het een mooie vrou
   🙂

 2. Rene,

  ik las het volgende op de site van Kopten ohne Grenzen : Autobombenanschlag in Thailand durch muslimische Terroristen.
  Weet jij daar meer over? Check altijd graag de betrouwbaarheid van informatie na.

   • Wanneer gaat die lamzak van een koning nu eens iets nuttigs doen? Of wil die alleen maar aanbeden worden?

    • Hij is wel een uitzondering onder zijn collega’s . Hij wordt letterlijk en figuurlijk aanbeden ! In elke Thaise woonkamer kun een foto van de koning bewonderen ( ook bij mij thuis, zijn foto staat naast die van mij) Als je hem openlijk beledigt zijn de gevolgen niet te onderschatten ! Het is een toestand waar koning “Flup den eerste” ( ge weet wel die van Belgie)…. alleen maar kan van dromen ! Ik denk niet , dat je zijn foto ergens gaat vinden in een Vlaams huisgezin .Ik denk zelfs dat het een zoektocht zou worden als ge zijn foto wil kopen . Hier in Thailand zowat overal ( die van den Thaise koning uiteraard ) Trouwens de enigste taak van een koning of koningin is te “schitteren” Bij de ene lukt dat al meer dan bij die andere en ze worden er goed voor betaald !

     • Wij vragen ons af wat nu jouw status is in je gezin. Sta je op dezelfde hoogte, word je ook aanbeden?

     • Ik heb dezelfde kenmerken als de koning van Thailand . Ik beschik over twee armen en benen een lichaam en een hoofd . Er zijn maar twee verschillen , de koning is wat ouder en zijn pensioen ligt hoger , niet veel , maar toch ! Als ik wil dat ze mij aanbidden dan moet ik ervoor betalen .

 3. Tis opgelost, ze moeten maar schrijven tis een mooie vrouw, tis zeven minuten voor twaalf en tis morgen woensdag. Een nieuw woord erbij ipv is, is het nu tis.

 4. De media, die de waarheid lief hebben, verklaarden IS tot de rijkste terroristen ter wereld. Nu zeggen diezelfde waarheid liefhebbers dat het IS slecht gaat. De geldbronnen drogen uit. Ze hebben al een tijdje geen steden meer veroverd waar bij de banken de miljoenen voor het rapen vielen en gijzelaars die men voor de camera onthoofdt brengen geen losgeld meer op. Hoogstens de orgaanhandel, waarin bepaalde landen altijd geïnteresseerd zijn, zou nog iets kunnen opleveren.
  Maar het probleem zit hem hier : een kop afzagen kan natuurlijk iedere moslim terrorist, maar daarnaast nog bruikbare organen leveren is geen sinecure. Daarvoor heb je goed opgeleide vakmensen nodig en waar vind je die tussen een bende wilden?

Reacties zijn gesloten.