Is seniliteit een voorwaarde om paus te worden?

Afbeeldingsresultaat voor aureool gif animatedDe Brusselse burgervader Yvan Mayeur kan aan een tweede carrière beginnen.  Als hij het in de politiek niet meer ziet zitten, mag hij zijn valies pakken en verhuizen naar het Vaticaan.  De aureool die de kerkleider hem liet geworden kan niet groot genoeg zijn.

“Ik ken uw initiatieven, uw persoonlijke gevechten en de obstakels die u moet overwinnen. Daarom wil ik mijn bewondering en dankbaarheid uitdrukken voor uw verstandige actie en uw doorzettingsvermogen voor onze broers en zussen vluchtelingen. Mijn deur staat altijd voor u open”

Paus Franciscus heeft de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) in een brief gefeliciteerd met zijn beleid tegenover vluchtelingen.  Lees en verbaas u…of niet…

 

4 gedachten over “Is seniliteit een voorwaarde om paus te worden?

  1. fluchtelingen……fluchtelingen ? De Nazi’s waren toch ook geen fluchtelingen
    De Paus is een wereldvreemde figuur . Als ge steeds maar bidt en bidt , schiet er weinig tijd over om bv “Golfbrekers ” te lezen ….en te begrijpen . Bidden helpt geen fluit …bv Ik bid al jaren voor zes juiste cijfers van de lotto maar niks , rien ,nog niet bijna ……bidden is voor de seniele oude van dagen , zoals de Paus er eentje is , een seniele oude vent , die zijn job van Paus heeft gevonden bij de VDBA . Ge moest er niets voor kunnen alleen veel bidden !

  2. Ik denk dat hij driedubbel begint te zien en influisteringen te horen. ‘t Zou een verklaring kunnen zijn.

  3. hoe die seniele man ooit tot paus is gekozen geweest gaat mijn petje te boven. Ik vind hem eerder als een anti Christ.Van mij mag hij zo snel mogelijk creperen, en hoop dat zijn opvolger een beter christen zal zijn.

Reacties zijn gesloten.