Is dat nu de taak van een stadsbestuur?

Aankondiging FreddyHedenmorgen (24.01.2014) lazen we het bericht dat het stadsbestuur van Antwerpen een officiële aanvraag gaat richten aan de federale regering om toelating te vragen om in enkele straten de verplichte winkelsluiting op zondagen ongedaan te maken. Hiervoor zou de federale regering de binnenstad moeten erkennen als “toeristisch centrum”!!

Wat is dat nu allemaal voor onzin?

Zijn de centra in steden zoals Gent, Mechelen, Lier of zovele andere steden dan niet “toeristisch”? Kortrijk zou deze toelating reeds hebben bekomen! Waarom en op welke basis?

Beseffen al deze beroepspolitiekers dan nog steeds niet hoe belachelijk ze zich maken met dergelijke zinloze bemoeienissen.

Het is onze mening dat in de allereerste plaats het de winkelier zelf zou moeten zijn die beslist wanneer en hoelang hij zijn zaak wil openen. Indien er nog iemand anders is die zich daarmee zou mogen bemoeien zouden we eventueel nog kunnen begrijpen dat dit de gemeente of de stad is waar de zaak gevestigd is. Maar de FEDERALE OVERHEID !! Hebben die nu echt niets anders te doen?

Bovendien zijn al die toelatingen subjectief en een vorm van concurrentievervalsing! Indien de winkels van de Meir b.v. op zondagen mogen geopend worden dan wat met de winkels die op enkele meters ervan in de zijstraten gevestigd zijn? Gaat men mij verbieden mijn winkel te openen op zondag wanneer men dit wel toelaat aan een collega die enkele meters van mijn deur aan de slag mag? Wat met het kilometers verder gelegen maar zeer belangrijke shoppingcentrum van Wijnegem waar eveneens honderden mensen hun brood verdienen?

Door het steeds maar stemmen van nieuwe wetten om die na korte tijd weer “aan te passen”; “te veranderen” of door allerlei uitzonderingen “chaotisch” te maken is men onze hele samenleving naar de bom aan het helpen. Beroepspolitiekers zouden moeten beseffen dat van al de gestemde wetten gedurende de laatste jaren er minstens 95% totaal zinloos zijn en aanleiding hebben gegeven tot steeds meer verwarring; willekeur en onrecht.

Het ene jaar wil de overheid het gebruik van dieselwagens bevorderen en neemt dan allerlei maatregelen om dat doel te bereiken. Minder accijnzen op diesel; lagere rijbelasting enz. Dan stelt men vast dat deze wagens véél meer vervuilend zijn dan benzinewagens en gaat men terug in de andere richting sleutelen.

Het ene jaar wil de overheid dringend méér zogenaamde “groene energie”. Men verbrast dan fortuinen aan belastinggeld om zeer hoge subsidies te bekostigen om daarna snel vast te stellen dat het een flater van belang was en men alles zo snel mogelijk terugschroeft. Inmiddels heeft men voor honderden nieuwe ambtenaren totaal zinloos werk gecreërd.

En zo gaat het dag na dag, maand na maand en jaar na jaar verder. Gaan de kiezers nu eens eindelijk inzien dat het grote aantal amateurs van beroepspolitiekers dringend vervangen moeten worden? Dat het hoog tijd wordt om democratische verkiezingen te organiseren en de klucht van de “verkiesbare plaatsen”, waardoor enkele politieke families het landsbestuur reeds jaren monopoliseren, moet afgeschaft worden. Hoe durft men landgenoten verplichten om te gaan kiezen wanneer men weet dat enkele partijbonzen het merendeel van de beschikbare zetels reeds vooraf aan partijvrienden en relaties hebben toevertrouwd? Dat vele kiezers dom zijn kunnen we begrijpen. Maar we hebben er moeite mee dat ze dom blijven. We snakken ernaar dat het voor éénmaal tenminste a.s. maand mei zal veranderen!

Wat zou het dan feest kunnen worden!!

Men zegge het voort…

Freddy Van Gaever

 

 

3 gedachten over “Is dat nu de taak van een stadsbestuur?

  1. Beste Freddy,
    Samen met u, en vele anderen hoop ik ook op verandering. Laten we maar zeggen, dromen mag.

  2. Is het vermoedelijk niet om de moslims ter wille te zijn en de islamisering van de stad te bevestigen ten koste van het christendom en de gevestigde waarden.
    Wetende, de vrijdag is moskee-dag en dan werken ze niet!

  3. We bewandelen toch al de weg van de verandering, maar jullie zijn allemaal stekeblind dat zegt toch de grote leider BDW

Reacties zijn gesloten.