Investeren in een nep-huwelijk om een win-for-life te kunnen winnen

In Zuid-Italië werd een criminele organisatie opgedoekt die zich specialiseerde in nep-huwelijken voor illegalen.  Aan het hoofd van dit mondiaal huwelijksbureau stond een dame bekend onder de naam “de tovenares van de verloofde”. 

De Italiaanse militaire politie arresteerde recent 5 mensen en plaatste er 11 onder huisarrest voor “valse huwelijken” van illegalen die dankzij de gearrangeerde huwelijken aan verblijfspapieren moesten geraken.  Het topje van de ijsberg. Zo zijn er talrijke “huwelijksbureaus”.

De criminele bende van  b.g. tovenares was vooral actief in twee zuidelijke steden, Napels en Caserta.  De coördinatie liep via de procureur van Napels.

66 personen worden door justitie onderzocht, meer dan 40 personen werden beschuldigd van betrokkendheid bij fictieve huwelijken in 2019 en 2020.  Opbrengsten worden geschat op € 200.000 tijdens deze periode.    Ook in de stad Avezzano vond de politie medeplichtigen, aan het hoofd van de bende: een vrouw.  De meeste bendeleden waren trouwens vrouwen.  Zia Maria – tante Maria -, maakte er ook deel van uit, ook gekend als “de blonde” – echte naam Matilde M.  Deze 61-jarige woonde in Napels, het hoofdkwartier van de huwelijksbedriegers.  Twee assistenten en twee Marokkanen werden ook gearresteerd.

Per huwelijk rekende de “huwelijksbemiddelaar” € 5000 à € 6000.  De meeste trouwlustigen kwamen uit Tunesië en Marokko.

25 Italiaanse vrouwen, tussen 21 en 49, worden ervan verdacht met vreemdelingen in huwelijksbootje gestapt te zijn.  Of, de variante met een tijdelijke geldigheidsdatum, de trouwbelofte gegeven te hebben, geldig voor 6 maanden verblijf en geeft de gelukkige bijna-bruidegom het recht op een verblijfsvergunning.

De meeste van de gewillige “bruiden” hadden het naar verluidt niet breed.  Eén van de in beschuldiging gestelde “bruiden” wordt ervan verdacht niet minder dan 5 keer de huwelijksbelofte of huwelijksgelofte afgelegd te hebben.  In enkele gevallen was er het vermoeden dat de “bruiden” tot een huwelijk gedwongen werden.  O.a. door druk uit te oefenen op de familie van de bruid. 

Op een politiecommissariaat in Castel Volturno, een kleine gemeente ten NO van Napels, waar talrijke illegalen hun tenten opgeslagen hebben, vonden politie-agenten het verdacht dat verschillende immigranten aangaven met dezelfde bruid verloofd te zijn en bovendien werden alle verblijfsaanvragen (omwille van verloving) verstuurd vanuit hetzelfde postkantoor in Napels.

http://www.infomigrants.net/en/post/44003/italian-woman-arrested-over-fake-weddings-for-migrants

—————-

Ook in onze contreien bekend. Bij de zgn. “vrijgezellenclubs”, die legitieme activiteiten organiseren voor alleenstaanden – dansavonden, etentjes, lezingen, wandelingen, concerten e.d. – duiken ook exotische alleenstaanden op die een partner willen versieren… of …. betalen voor een nep-huwelijk. Dit gebeurt even goed in landelijke gemeentes waar een plaatselijke vereniging een dansavond inricht als in grote steden. Vooraf wordt een bedrag afgesproken, een voorschot betaald, de halve trouwboek neemt zijn intrek (samenwonen is immers verplicht) bij de gewillige tweede helft, en na de verplichte samenwoningstermijn wordt de scheiding ingezet. Na de afwikkeling volgt de betaling van het verschuldigde saldo. Om zeker te zijn dat dit wel degelijk betaald wordt, zijn er verschillende methodes: geblokkeerde rekening, gecopieerde documenten, chantage… Dit wordt overgelaten aan de fantasie en omstandigheden. Alleenstaande moeders die hun hypotheek niet kunnen betalen na het vertrek van hun echtgenoot, zien hierin een oplossing om hun woning niet te moeten verkopen. En zo zijn er nog talrijke mogelijkheden. Geen van beide wil dat dit bekend geraakt: ze maken zich immers alle twee schuldig aan asielbedrog, resp. -misbruik.