In de brievenbus

MM900285281[1]Met pensioen zijn is plezant…

Werkende mensen vragen dikwijls aan gepensioneerden of ze zich niet vervelen en hoe ze hun dagen doorbrengen. Als voorbeeld vertel ik wat mijn vrouw en ik meemaakten, toen we laatst naar de stad gingen en een winkel binnen liepen.

Nog geen vijf minuten later stonden we weer buiten en zagen dat een politieagent een bon stond uit te schrijven wegens fout parkeren.

Ik zei: “Komaan zeg, hij staat er nog maar efkes”. Maar de agent bleef rustig doorschrijven.Toen schold ik, geheel tegen mijn gewoonte in, de agent uit. De man keek me uitdrukkingsloos aan en begon een 2de bonnetje te schrijven.

Vervolgens nam mijn vrouw het woord en maakte hem uit voor “dienstklopperke”.

De agent voltooide de 2de bon en stopte ook deze onder de ruitenwisser en begon ijverig te schrijven aan een derde exemplaar.

Hoe meer we hem irriteerden, hoe meer papierwerk hij produceerde. Maar persoonlijk vonden we dat allemaal niet zo erg, want wij waren immers met de bus naar de stad gekomen.

En zo proberen we er elke dag iets plezants van te maken!

6 gedachten over “In de brievenbus

 1. Ek kry ook dieselfde reaksies van mense:”Aag siestog, wat gaan jy doen as jy afgetree is? Gaan jy nie vir jou dood verveel daar by die huis nie? Kan ek vir jou iets gee om te doen?” Dan sê ek:”Nee dankie, ek het 46 jaar lank vir ‘n baas gewerk, ek is nou my eie baas! Buitendien, ek het genoeg om te doen. Ek skryf aan ons stamgenote in Wes-Europa oor die agteruitgang in ons vaderland, Suid-Afrika. Hier gebeur genoeg om my die hele week met skryfwerk besig te hou!”
  My vrou tree op 31 Desember 2013 ook met pensioen af, dan kan ons al die takies by die huis verrig waarvoor daar in werktyd geen tyd is nie. Buitendien, ons besit honderde boeke om te lees. Ons het selfs video’s, DVD’s en CD’s van Europa waarvan ons vele nog nie gesien het nie.
  Elke keer wanneer ons kinders in Nederland vir ons in Suid-Afrika kom besoek, bring hulle allerlei geskenke mee. Daaronder tel boeke en dvd’s van Europa. Dit is dus onmoontlik vir ons om ons te verveel.

  • Goed om weten dat jij ons blijft inlichten over de wantoestanden in Zuid-Afrika, Peter!

   • wantoestanden in Zuid Afrika, daar heeft toch een heilige man gedurende 25 jaar toch gezorgd dat alles zoveel beter werd, de verschrikkelijke apartheid werd toch vervangen door een liefdesvolle democratie, de groten der aarde kwamen daar toch getuigen, en dat ze die racistische boeren vermoorden dat is toch in naam van de democratie daar er toch niemand is die daar tegen protesteert, tenzij een paar neo fascisten

 2. Er is hier ook nog veel werk voor jullie, Peter! Een tijdje geleden toen ik met iemand discuteerde over de toestand in Suid-Afrika ivm de plaasmoorde en andere misdadige toestanden veroorzaakt en gepleegd door de zwarten, kreeg ik het kortzichtige, eenzijdige, totaal oningelichte antwoord: “maar het is hun (de zwarten) land”. De blanken hadden volgens die persoon geen recht om daar te zijn!
  Zulke reacties die duidelijk laten blijken dat velen er niets over weten en gewoon een opinie hebben die gebaseerd is op totaal foutieve informatie zijn soms moeilijk tegen te spreken. Velen denken echt dat ze er het fijne van weten terwijl ze er grandioos naast zitten. Het zijn meestal jongere mensen die, als ze nog niet volledig gehersenspoeld zijn, toch al in zekere mate beïnvloed werden door het linkse geleuter over de zogenaamde wreedaardige blanke kolonisten.

  • klopt volkomen Foxy. Ook ik krijg steeds de antwoorden dat Zuid-Afrika enkel voor de Afrikanen is en dat de blanke “kolonisten” daar niks te zoeken hebben.
   Blijkbaar wordt er op school nooit bijverteld dat de blanken daar eerst waren, en de bantoes er pas later kwamen aanwaaien, of althans min of meer gelijktijdig.
   Dat zou toch wel eens wat meer aandacht mogen krijgen.

   Dat het Afrikaans vooral door veel zwarten gesproken wordt kan misschien ook eens in het zonnetje worden gezet, dan is het zeker goed. Moesten het enkel de blanken zijn dan zou die taal moeten verdwijnen… we kennen het allemaal.

 3. Het is mijn overtuiging wanneer alle blanken het land zouden verlaten dan lopen de oorspronkelijke bewoners binnen de kortste keren terug in luipaardvellen met op hunnen smikkel witte strepen en vecht de ene clan tegen de andere onder luid tam-tam geroffel

Reacties zijn gesloten.