In de brievenbus

MM900285281[1]Over een tsjevenhaas

Lang geleden, zo ongeveer 2000 jaar, liep hier, zo wil het de overlevering, een man met goede bedoelingen rond: Jezus Christus genaamd. Hij kwam de mensheid redden. Om het in tjeventaal te zeggen “ Hij deed het voor de mensen”. Een idealist van het zuiverste water. Hij gaf er zijn leven voor.

Vandaag wordt dat een daad van christelijke naastenliefde genoemd. Duizend negenhonderd jaar later zinderde zijn boodschap nog na.

In 1893 werd de Christelijke Volkspartij gesticht mede door Adolf Daens. Ook met de beste bedoeling om de werkmens een waardig bestaan te garanderen. Hij deed het ook voor de werkmensen.

Het is hier niet de bedoeling om de evolutie van de partij en aanverwanten ( ACW…tot CM) vanaf het ontstaan tot vandaag uit de doeken te doen. Het gaat erom wat van dat “Christelijke” is overgebleven. Als de term “tjeven” gekoppeld wordt aan de partij CD&V en vroeger aan de CVP, gaat het meestal om hun schijnheiligheid, hun dubbelspraak of hun “Mijn naam is Haas-houding”. Daar zijn ze intussen volleerd in geworden.

We krijgen de laatste dagen daar weer een staaltje van Vanackere, die laatst nog als de beste minister van Financiën ooit werd genoemd. We weten vandaag waarom! Die zit nu tot over de oren in een wansmakelijk complot . Maar “Tjeef” zijnde weet Steven weer van niets. De details bespaar ik u. Die kan u best in onze kranten gaan lezen. Maar van de oorspronkelijke doelstelling van de Christelijke partij en de daaruit ontstane syndicaten, mutualiteiten.., lang lang geleden, blijft geen spaander meer over. In plaats van de werkmens de beloofde welvaart te bezorgen wordt hij met een uitgekiend systeem nog uitgemolken op de koop toe. Uitgerekend door de volgelingen van Christus. Die worden er stukken beter van. Mijnheer Vanackere van CD&V (vroeger CVP) is Haas, hij weet van niets, als naar loffelijk christelijke gewoonte. Straks komen ze ons weer vertellen: ” Wij doen het voor de mensen”! Maar Leterme’s boemerang is teruggekeerd! Wie gelooft die mensen nog?

De vlieg

2 gedachten over “In de brievenbus

 1. Toen de zwarte lola van de ps, die met marokkaans bloed, zich druk maakte om het ACW en dus ook Vanackere te beschermen toen werd alles héél duidelijk.
  “Er zit dik stront aan de knikker” en dat moet ten aller prijs bedekt en beschermd blijven kwestie van het profitariaat te kunnen blijven dienen.
  NVA, VB en co, trek uw conclusies en stop met die misdaad te steunen, kap dit absurd land in twee en maak van Vlaanderen een Republiek.
  Het heeft alleen maar positieve resultaten en gevolgen voor de Vlamingen.

 2. Ik krijg altijd buikkrampen als ik nog eens iets lees over Jezus , hoe goed hij wel was en tenslotte zijn leven gaf om ons te redden van den duivel, onze regering en hun vakbonden. De kozijn van ons moeder , Jos Van Geel. en zovele anderen gaven ook hun leven om ons te redden, daar hoort je nooit iets van ! Niet veel meer te merken van hun redding !

Reacties zijn gesloten.