“Ik ben God”

God zal zich gisteren over zijn Schepping verbaasd hebben toen een hedendaagse Dolle Mina – ofte Femenactiviste – tijdens de mis op het altaar sprong in de Keulse Dom.

Eine Femen-Aktivistin sprang am ersten Weihnachtstag während der Weihnachtsmesse im Kölner Dom nackt auf den Altar. (Foto: Elke Lehrenkrauss/dpa)

De quasi naakte Josephine Witt sprong ineens vanaf haar zitplaats op de eerste rij op het altaar, gekleed met een slipje (lendendoek).  Het lieve kind was daarmee niet aan haar proefstuk want na een soortgelijk optreden in Tunesië mocht ze vier maanden van de Tunesische gastvrijheid in de gevangenis genieten.  Pas na de bemiddeling van Duitse diplomaten werd ze vrij gelaten.

In Keulen werd ze snel door veiligheidsagenten uit de kerk verwijderd.  Kardinaal Joachim Meisner kon slechts meewarig het hoofd schudden, zegende het altaar opnieuw en bad ook voor haar welzijn.   De politie schreef een p.v. voor storing van de eredienst en huisvredebreuk.

De katholieke kerk reageert eerder gelaten op zulke provocaties.  In andere landen en bij andere religies wordt er minder ontspannen met dergelijke ‘incidenten’ omgegaan. We durven er niet aan denken – of eigenlijk durven wij dat wel – wat er met dit wicht zou gebeuren mocht ze bv. in Aleppo een moskee zou binnenstuiven en op het spreekgestoelte “Ik ben Allah” zou roepen.

FT

 

10 gedachten over ““Ik ben God”

 1. De Rottweiler van God (Ratzinger) had hier wel raad mee geweten, maar hij was er niet hé.

 2. Een schandalige actie van een schandalig wijf. Meer valt daar eigenlijk niet over te zeggen. Je hoeft absoluut geen katholiek te zijn om zoiets als een schande te betitelen. Ik zou het aan de andere kant een heldendaad heten mocht ze het uitgevoerd hebben in de een of andere moskeet. Daarvoor zou ik mijn pet afgenomen hebben. Maar ze heeft duidelijk enkel lef als ze zeker weet dat haar fysieke veiligheid niet in het gedrang zal komen. Zoals de meeste lafaards. Het vat kan nu eenmaal niet meer geven dan erin zit. Spijtig genoeg.

  • Inderdaad Geronimo volledig met je eens . Moest die vrouw haar optreden gedaan hebben in een moskee dan zouden we een heel ander Youtuubeke te zien krijgen. Hoe dan ook , ze zorgde voor een primeur ! Ik denk dat het voor de eerste maal gebeurde , in geschiedenis van de heilige Katholieke kerk ,dat er blote tieten te zien waren tijdens een viering ! Misschien een revolutioneer idee i om weer volk over de kerkvloer te krijgen .

 3. Tegen de katholieke kerk is alles toegelaten, en ze blijven bidden voor hun vijanden, dom zijn doet geen pijn maar het kan zeer lang duren

  • Zodra we een paus hebben, die weigert de andere wang aan te reiken nadat de ene al beurs geslagen is, kan er verandering in komen. Je ziet hoe ver we in Vlaanderen geraakt zijn met ‘dialoog’, ‘solidariteit’ en dergelijke onzin.

 4. Totaal ongeloofwaardig was die vrouw , toen ze daar stond te roepen ” Ik ben God ! ” hoe kan dat nu ? Voor zover ik mij kan herinneren in de godsdienstlessen , is mij nooit verteld dat God ” tieten ” had . Ik zou kunnen beweren , op een meer aanvaarbare wijze , dat IK God ben , tegenover de Islam . Mijzelf in Allah verkleden is misschien te veel van het goede ! Maar als Mohammed ! waarom niet ? Wat is het verschil tussen mij en die profeet.? Hij had armen en benen , ging naar het toilet , dronk en liet het zich smaken zoals ik . Tussen mij en “vrede zij met hem” zie ik maar twee afwijkingen . Hij had een baard , geen probleem die kan ik laten groeien .Enkel de geest , de manier van denken , is van een totaal ander kaliber . Voor mij , zijn man en vrouw gelijkwaardig .Ik wil mijn vrouw niet verstoppen achter een deken met een ogenspleet, integendeel ik ben er fier op !
  Ik wil geen bloedvergieten ! Geen alcohol ? ik zou zeggen “pakt er ene van mij . Ramedan niet eten of drinken gedurende een maand , zelfs gene sex !! ben je gek geworden ? Stop met die waanzin !! Zeg nu eerlijk wie is nu den beste Mohammed of de Rene ? Ik ga het toch eens proberen ,Golfbrekers wees mij al min of meer de weg , inspireerde mij Naar Aleppo gaan , daar een moskee binnenspringen tijdens de offerande en uit volle borst mijn verschijning aankondigen ” Ik ben Mohammed en Allah is mijn profeet ” het moest zo eens lukken . Moest het mislopen ! dan hoop ik op diplomatiek overleg tussen Golfbrekers en Alkaaaida voor mijn vrijlating te bekomen !

  • Rene, man toch, op ons moet ge op diplomatiek vlak niet rekenen. Wij zijn daar niet zo goed in! Maar we zullen een oproep in Golfbrekers lanceren om een kruisvaart te organiseren, we plaatsen een petitie voor uw vrijlating, we trekken naar het Hof voor de Rechten van de Mens, én naar de VN en als dat niet lukt, dan naar het Paleis. Hou ons op de hoogte van uw reisplannen dan kan Vranckx meegaan om uw belevenissen op film te zetten.

   • Met dank voor uw eventuele hulp organisatie moest ik als zelfverklaarde Islam- God falen. Wat ik niet goed begrijp , als laatste strohalm ….naar het “paleis’ ! , welk paleis , dat van schone kunsten ?

   • Ik wil alvast Rene steunen en meewerken aan de initiatieven van de redactie, als het moest? mislopen met de actie van Rene.

Reacties zijn gesloten.