Iedereen heeft recht op vakantie

Afbeeldingsresultaat voor heen en weerErkende asielzoekers trekken op vakantie naar de landen… waar ze naar verluidt vervolgd worden en om hun leven moeten vrezen.  Vele ‘vluchtelingen’ uit Syrië, Afghanistan, Eritrea of Pakistan brengen hun vakantie in hun thuisland door.  Dit ofschoon er oorlog gevoerd wordt, maar zeker niet overal.  In grote gebieden heerst peis en vree.  De mensen die in de oorlogszones wonen slagen er meestal niet in te vluchten.  En laten we niet vergeten dat de zgn. ‘vluchtelingen’ in Duitsland (maar ook hier) ongestraft zware criminele feiten kunnen plegen zonder dat dit invloed heeft op hun asielprocedure.

Eerst krijgen we de emo-journaals met beelden van dompelaars die zeeën, bergen, woestijnen, hekwerken, muren, prikkeldraad… moeten trotseren om tenslotte uitgeput, berooid, zonder paspoort of diploma, in het Westerse Walhalla te arriveren.  En als ze hier dan goed gesoigneerd zijn, vertrekken ze blijkbaar op vakantie naar hun Prachtland.  Iets zegt ons dat ze die vakantiereis op een iets comfortabele manier ondernemen dan hun zogezegde ‘vlucht’ uit schrik voor lijf en leden.

Wie betaalt dit alles?  Wordt de asielaanvraag niet in gevaar gebracht?  Volg even mee dit absurde gesprek met Katja Schneidt, 20 jaar werkzaam bij een vluchtelingenorganisatie.  Zij stelt dat de vakantietrek van de zgn. ‘vluchtelingen’ niets nieuws is.  Nieuw is dat het nu bekend gemaakt wordt.  Zij stelt “Wir schaffen es nicht”.

Meer over hetzelfde thema bij Die Welt am Sonntag: Flüchtlinge machen Urlaub, wo sie angeblich verfolgt werden