Hollywood in het Witte Huis

Dat Biden de laatste tijd serieus moet afzien zal u wel al begrepen hebben. Hoe dikwijls de FBI nu al in zijn kantoren en woningen “vertrouwelijke papieren” (lees: geheime staatsdocumenten) gevonden heeft, is niet duidelijk. Maar dat Biden hierdoor in slechte papieren beland is, staat als een paal boven water.

Toen men bij Trumps huis in Mar-a-Lago geheime dossiers vond, was het kot te klein. De Democraten, met Biden op kop, eisten dat Trump zich niet meer kandidaat zou mogen stellen voor de volgende presidentsverkiezingen. En nu hebben ze dezelfde problemen (… meervoud… geheime papieren in meerdere locaties) met hรนn Biden.

In de politiek wordt er nog degelijk geschoten op een tegenstrever die al op de grond ligt. Fox News meldt nl. dat Joe Biden voor zijn toespraken uit het Witte Huis een mise-en-scรจne, een nagemaakt Oval Office of een andere WH-kamer gebruikt, ergens in een TV-studio. Dit opdat niemand zou kunnen zien dat Joe Biden zijn beklijvende boodschappen op een teleprompter leest.

Wat is de volgende stap? Dat een Biden-dubbelganger de tekst voorleest? Of dat men met de hulp van virtual reality een denkbeeldige president creรซert, die de bevolking een rad voor de ogen draait?