Hollande, niet op z’n Hollands

Het is algemeen bekend dat socialisten graag geld laten rollen, andermans geld, staatsgeld, het geld van de belastingbetaler.

De Franse president ziet ook niet op een eurootje of een dollar meer of minder.  De man was in september twee dagen in New York.  Zijn hotelkamer kostte $ 10.000 per nacht.  U leest het goed: tienduizend dollar per nacht.  Waarschijnlijk had zijn badkamer gouden kranen en kon hij baden in champagne.
Voor die twee dagen durende citytrip kwam de rekening op € 930.000 in totaal.  Niemand schijnt zich daar druk om te maken.  Geen eis tot aftreding, niets.  Wordt blijkbaar als een normale onkostenrekening van een president beschouwd.

Hollande
Het is de krant Le Parisien die hierover meer details bericht.  De delegatie die Hollande begeleidde – die man moet aan verlatingsangst lijden – bestond uit 61 deelnemers, allen socialistische pur sang kameraden, verplaatste zich naar het Noord-Amerikaanse continent in twee vliegtuigen.  Hollande sprak 8 minuten bij de UNO om zich vervolgens te haasten naar een receptie voor 1500 New Yorkse Fransen, die ‘slechts’ € 216.000 kostte.
Ironisch genoeg kreeg Hollande voor zijn suite een korting van 67%.  Misschien heeft hij afgezien van room service.  Een twee Strauss-Kahn zou de wereld in een lachstuip gebracht hebben.

Floriaan Terbeke

Bron: http://www.huffingtonpost.fr/2012/09/27/francois-hollande-new-york-facture_n_1918258.html
Le Parisien en andere media

2 gedachten over “Hollande, niet op z’n Hollands

  1. Dan heeft de Franse belastingbetaler nog geluk ! Stel je voor als …er geen crisis zou zijn

Reacties zijn gesloten.