Hoe word je een “normale natie”?

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde in al zijn wijsheid nieuwe sancties aan voor Iran… en bovendien laat hij via het Dept. of State en messenslijper Pompeo weten dat hij wil dat “iedereen ons volgt door Iran aan te moedigen een normale natie te worden”.

Afbeeldingsresultaat voor iran normal nation

Wat is dan een normale natie? Hoe word je dat? Aan welke voorwaarden moet je voldoen? Daar de VSA in deze het voortouw neemt, kunnen we ervan uitgaan dat de VSA de modelstaat is waaraan Iran een voorbeeld dient te nemen.

Om een normale natie te worden moet Iran zijn belangen buiten de regio gaan uitbreiden en beginnen met niet-samenwerkende regeringen omver te gooien en wereldwijd naties te gaan bezetten.

Om een normale natie te worden moet Iran heel de planeet invullen met honderden Iraanse militaire bases.

Om een normale natie te worden moet Iran duizenden nucleaire wapens in voorraad hebben en ze inderdaad ook – bij een passende gelegenheid – durven gebruiken.

Om een normale natie te worden moet Iran de belangrijkste militaire, economische en culturele macht ter wereld worden en vervolgens niet aarzelen deze dominante macht te gebruiken om eender welke regering, politieke partij, ideologie, groepering, beweging of persoon – die in de weg staat – te vernietigen.

Om een normale natie te worden moet Iran gewelddadige terroristische groeperingen in heel de wereld bewapenen om de regeringen op de knieën te krijgen die niet de Iraanse belangen willen dienen.

Om een normale natie te worden moet Iran ‘s werelds productieleider van filmen, muziek en tv-programma’s zodat via deze weg propaganda kan gevoerd worden voor de eigen ideologie.

Om een normale natie te worden moet Iran zich gaan bemoeien in democratische verkiezingen in andere landen om vervolgens moord en brand te schreeuwen dat een andere natie deze dienst beantwoord heeft.

Om een normale natie te worden moet Iran dringend de controle op ‘s wereld economie uitbreiden zodat elke ongehoorzaamheid van de slachtoffers bij de bevolking – voeding en/of medische zorg – in de kiem kan gesmoord worden en de interventie kan verpakt worden als een vredesmissie.

Om een normale natie te worden moet Iran dringend een hele regio aan de andere kant van de wereldbol tegen de wil van de plaatselijke bevolking tot het einde der dagen bezetten met duizenden soldaten, met miljarden aan militaire uitrusting, waarvan geen enkele gewone Iraniër enig voordeel heeft.

Afbeeldingsresultaat voor usa dictator

Geïnspireerd door “Iran must begin acting like a normal nation, says totally normal nation, met de afsluitende conclusie:

De VSA zouden perfect gelukkig zijn met een Iran dat zich gedraagt zoals Canada, het V.K., Australië, Nieuw Zeeland of de EU: gehoorzame militaire/veiligheids activa, die zoals extra Amerikaanse staten functioneren als het op buitenlandse politiek en internationale zaken aankomt. Dàt is het wat de VSA bedoelen met “normaal gedrag”. Niet moreel, niet gezond, en al zeker niet zoals de VSA. Het betekent gehoorzaam, gedwee, gehorig.

Laat het nu net dàt zijn waartegen Iran zich verzet.