“Het vrijwilligerswerk is op eigen risico.”

Infotafel einer “Flüchtlings”unterkunft für Ehrenamtliche *UPDATE*Das Bild stammt aus der Landesaufnahmestelle…

Geplaatst door Tägliche Einzelfälle op maandag 15 februari 2016

Richtlijnen voor vrijwilligers in de ‘vluchtelingen’branche

1. Auto’s moeten onmiddellijk afgesloten worden.  Waardevolle zaken laat men best thuis.
2. Geen opvallende sieraden dragen.
3. Vrouwen mogen geen lichaamonthullende / opvallende kleding dragen.  We zijn hier om te helpen en niet op een modeshow.
4. Bereid jullie voor op de ca. 3600 vluchtelingen, die het thuis niet gewend zijn een ‘veiligheidsafstand’ te handhaven.
5. Vermijd dan ook een te dicht lichaamscontact (omarmingen).
6. De vluchtelingen zullen ons, resp. de geschonken zaken uit de handen trekken – een teken van vertwijfeling.  Wees niet droevig als jullie niet de erkenning en dankbaarheid krijgen die jullie wensen.
7. De vluchtelingen hebben een luidere communicatiemanier dan wij.  Laat jullie daardoor niet afschrikken.
8. Het vrijwilligerswerk is op eigen risico
Enz. enz.

Deze richtlijnen zijn te lezen in de asielopvang van Hesepe-Bramsche in het district Osnabrück.   Er werden daar meermaals ‘moeilijkheden’ gesignaleerd; daarom werd beslist de vrijwilligers – wij herhalen: de vrijwilligers – in te lichten hoe ze zich dienen te gedragen.

http://www.ndr.de/nachrichten/niedersachsen/osnabrueck_emsland/Nach-Tumulten-Bramsche-verteilt-kuenftig-Spenden,bramsche292.html

Gewalttätige Auseinandersetzungen

4 gedachten over ““Het vrijwilligerswerk is op eigen risico.”

  1. Ik zou daar één punt willen aan toevoegen nl.
    Draag steeds een geladen pistool bij je ter zelfverdediging en verdediging van je gezin/familie.

  2. Die vrijwilligers zoeken het risico zelf op, ze worden vooraf nog eens gewaarschuwd. Dus als ze een “probleem” krijgen, hebben ze het zelf gezocht. Ze verdienen niet beter. Als je springt met een parachute heb je kans dat deze niet open gaat.
    Geen empathie voor deze ‘vrijwilligers’, het zijn net deze (s)linkse personen die samen met de poco-politici en ambtenaren hopen het door ons opgebouwd cultureel en maatschappelijk model te vernietigen.

  3. 9. Indien je toch slachtoffer zou worden van een aanranding of verkrachting , doe vooral geen aangifte, noch maak het openbaar , het zou de fluchtelingen in een slecht daglicht plaatsen . Wees vooral niet boos als uw aanrander daarna een bloemetje krijgt van Gutmenschen .

    10. Er zijn reeds verscheidene moeilijkheden gesignaleerd , maak je echter geen zorgen , ze zijn totaal ongevaarlijk ….. als ze slapen !

Reacties zijn gesloten.