Het is wachten op warmer weer

Political Cartoon U.S. Trump Pence HHS Coronavirus public response confidence

Aan Trumps voorspelling dat het allemaal wel niet zo’n vaart zou lopen met het Coronavirus blijken toch wel enkele haakjes te zitten. Hij wist immers dat het virus wel vanzelf zou uitdoven als het terug warmer wordt. We hopen met hem dat zijn prognose klopt.

In elk geval stopt het virus niet voor de “Grootse” Amerikaanse grenzen. Zo veel is duidelijk. En het risico op een massale uitbreiding is er zeker niet kleiner dan bij ons. De oproep thuis te blijven bij een vermoeden van een besmetting is voor menigeen onmogelijk op te volgen.

Afbeeldingsresultaat voor usa health insurance cartoon

Ca. 27,5 miljoen VSA-burgers hebben geen ziekteverzekering, kunnen het zich niet permitteren thuis te blijven als ze zich ziek voelen, ziek zijn. Het zijn de minst bedeelden die van hand tot hand leven, die elke dag dat ze niet werken geen inkomen hebben en wiens werkgever geen ziekteverzekering aanbiedt. Meer dan de helft van de gelukkigen met een ziekteverzekering (zo’n 60 miljoen mensen) moet rekening houden met een beperkende clausule. Volgens verschillende bronnen wordt voor een Corona-test tussen de 1000 en 3000 US dollar (of meer!) aangerekend. Bovendien is er een groot tekort aan tests – in de Amerikaanse vrije markt zal de meestbiedende zo’n test kunnen betalen en krijgen.

The coronavirus exposes our health care system’s weaknesses.

Deze video uit 2018 geeft een beeld van de werkelijkheid – met of zonder warm weer, met of zonder een virusepidemie. “Great America”???:

1 gedachte op “Het is wachten op warmer weer

  1. Ja, en al die “wantoestanden” in de VS zijn natuurlijk de schuld van Trump, en vermoedelijk ook van Israël, en zéker van het Vlaams Belang !

Reacties zijn gesloten.