Het geslacht van de hersenen

Mannen en vrouwen steken anders in elkaar.  Ook hun hersenen. 

Die zouden niet op dezelfde wijze van verbindingen en contactpunten voorzien zijn.  Dit bleek uit een onderzoek dat op 949 testpersonen tussen de 8 en 22 , 521 vrouwelijk en 428 mannelijk, uitgevoerd werd.  Het breinverschil tussen de geslachten kwam pas na de puberteit tot uiting.

Boven: netwerk bij mannelijke hersenen
Onderaan: netwerk bij vrouwelijke hersenen

Wetenschappers ontdekten dat vele verbindingen in een typisch mannelijk brein tussen de voorkant en de achterkant langs dezelfde zijhelft van de hersenen lopen.  Bij vrouwen lopen deze eerder  van de linkse naar de rechtse kant van het brein.  Dat verklaart waarschijnlijk waarom vrouwen zich zo dwars kunnen opstellen.  Een wetenschappelijke reden voor hun koppigheid.

Wij gaan hier nu niet moeilijk over doen, maar we vragen ons af wat er gebeurt bij een geslachtsverandering. 

FVE

The Independent

4 gedachten over “Het geslacht van de hersenen

  1. Bij een geslachtsverandering, indien het een geval is waarbij de man, of vrouw van bij de puberteit zich meer vrouw of man voelt zullen de hersenen waarschijnlijk al eerder van het mannelijke of vrouwelijke type zijn en zal de persoon zich waarschijnlijk beter voelen nadat zijn of haar lichaam in overeenstemming is met de hersenen.
    Er is ook nog wat door sommige verenigingen het “derde geslacht” wordt genoemd:, de hermaphroditen. Bij dieren waar dit bestaat, zoals bij clown vissen kan een manneilijk dier, bij gebrek aan een vrouwtje in de groep, van geslacht veranderen om zo de voortplanting te verzekeren. Er zijn echter ook mensen die geboren worden met zowel de vrouwelijke als de mannelijke geslachtsorganen. Bij de geboorte heeft de baby dan eierstokken en een baarmoeder en ook een prostaat en een penis. Het komt blijkbaar voor bij 1 op de 2.000 borelingen.
    Hierbij een verwijzing naar een Zwitsere hermaphrodite die opkomt tegen de operaties die op zulke kinderen worden uitgevoerd en die heel pijnlijk blijken te zijn.
    http://www.swissinfo.ch/fre/societe/Le_combat_des_hermaphrodites_contre_les_operations_forcees.html?cid=7568582

  2. Uit Oostduinkerke afkomstig zijnde kan ik u zeggen dat de garnaal (cragnon cragnon) als mannetje wordt geboren, en vanaf een lengte van ongeveer 5 cm een vrouwtje wordt. Hoe de hersenen in elkaar zitten, weet ik niet, maar uit de koppen van de gepelde garnaal kan men een zeer lekkere fond trekken.

  3. Hoe zouden de hersens eruit zien van een radicale islamist , een bekeerling of erger een Jodelaitist ? Wetenschappers die beweren dat de hersen-verbindingen een andere richting bij de vrouwen hebben en dat ze daardoor koppig en dwars kunnen zijn , moeten dringend eens een moslima bestuderen . Als een moslima koppig en dwars zou worden tegen haar heer en meester , krijgt ze kletsen van de linkse-kamerhoek naar de rechtse en haar hersenen volgen uiteraard.

Reacties zijn gesloten.