“Grensoverschrijdend gedrag” in Jordanië

Geen #metoo solidariteit voor Syrische vrouwen / meisjes in het Zaatari vluchtelingenkamp in Jordanië, op 6 km van de Syrische grens. 

Hier gaat het niet om een aai over een schouder, een kneepje in de billen, een hand op de knie onder tafel, een gestolen kusje. Saoedi’s en andere moslimbroeders vinden er hun prooi.  Ofwel worden ze door hun vader/broer/mannelijke voogd uitgehuwelijkt uit geldgebrek.  Ofwel zijn onwilligen het slachtoffer van verkrachtingen, zwangerschappen, ontvoeringen – ook van kinderen.   De Jordaanse overheid faalt.  Is dit dan niet ook een vorm van terrorisme?  Wat is het verschil met de geplogenheden van ISIS? Welke zender klaagt hun lot aan?

+++ Dit artikel is slechts enkele uren geleden oud – vanmiddag kwam inderdaad het vluchtelingenkamp in het nieuws.  Geknipt.  Verknipt.  Geen woord over de criminaliteit, over de belagers van vrouwen en kleine meisjes.  Hoofdzakelijk over de toestand der schoolgaande kinderen.  Jongens en meisjes apart in de klas.  ‘s Morgens krijgen de meisjes les; na hen, de jongens.  En ja, in de rand werd vermeld, dat er nogal vroeg getrouwd wordt omdat er dan één mond minder te voeden valt.  Meer niet.  Geen woord erover dat vrouwen en meisjes niet zonder begeleiding naar de sanitaire blokken/tenten durven gaan.  Geen woord erover dat kinderen zwanger worden door verkrachters. Geen woord over bezorgde vaders/broeders die rondjes lopen in het kamp om hun vrouwen/dochters te beschermen tegen jagers.