Geraakt Merkelland buiten adem?

Afbeeldingsresultaat voor asylbetrug in deutschland

De voorzitter van het Duitse Importsecretariaat, dhr. Hans-Eckhard Sommer, vindt dat er “te veel mensen zonder asielreden” naar Merkelland reizen. Meer dan de helft heeft geen identiteitspapieren op zak. Een derde komt gewoon per vliegtuig.

In 2018 werden er 162.000 individuele nieuwe aanvragen geregistreerd, een bevolkingsaangroei te vergelijken met een grootstad. Hoewel hij het over de grenzen van de belastbaarheid heeft, wil hij geen maximum aantal voorop stellen. Ja hoor: “Als er hier iemand met een gegronde reden aanklopt, dan moeten we die persoon erkennen en zijn de maximum cijfers van geen belang.”

54% van de “hulpzoekenden” heeft zijn identiteitspapieren niet bij… Waarbij onze redactie zich dan toch afvraagt hoe ze het vliegtuig kunnen nemen. Immers, naar verluidt zou “ongeveer één derde der asielzoekenden” het Duitse grondgebied “via luchthavens” bereikt hebben.

Inventief zijn ze wel. De mogelijkheden zijn zo oneindig als de Merkelse vrijgevigheid. Zo hebben ze bv. toch échte papieren bij, maar dan wel van iemand anders. Helemaal niet moeilijk: een erkende, in Merkelland residerende “vluchteling” verliest – pech – zijn papieren in Merkelland. Vraagt bijgevolg nieuwe aan. De oude zijn intussen al doorgesluisd naar een in het buitenland wachtende tafelschuimer. Of desnoods presenteren ze gewoon vervalste papieren. (…)

Bovendien vindt dhr. Hans-Eckhard Sommer dat wie de immigrantenkaravaan hulp verleent, zich moet verantwoorden voor de rechtbank. Hulp… zoals onderdak verlenen, de terugkeer naar het oorsprongsland verhinderen, de asielprocedure tot in het oneindige rekken, huwelijks-en adoptiebedrog, nep-leercontracten… enz… enz…

Ze blaken van zelfvertrouwen. Asielaanvraag? Toch allemaal overbodig want “wij zijn de nieuwe Duitse burgers”. Leef ermee. Of verhuis.