Geen Rode Duivel…

…en toch kampioen!* Gene gewone!

Geens spaarvarken

klik voor verduidelijking Studio Rony

Een Belgische alleenstaande werknemer zonder kinderen zag vorig jaar 55,8 procent van zijn loon verdwijnen in de staatskas via belastingen en sociale bijdragen. In geen enkel ander geïndustrialiseerd land is de (para)fiscale druk op arbeid zo hoog als in België.

Dat leert een recent OESO-onderzoek. België laat in fiscale druk op alleenstaanden Duitsland (49,3%), Oostenrijk (49,1%) en Hongarije (49%) achter zich.

Lees verder…

* … belasting heffen!

7 gedachten over “Geen Rode Duivel…

  • het kan niet genoeg herhaald worden, vooral omdat de man wel degelijk ‘hogere’ verwachtingen koestert!

 1. Bovendien zijn de cijfers misleidend, zoals ik vorige keer al beklemtoonde. Dat weet nu toch iedereen, dat van zijn brutoloon geen 55.8% naar de belastingen en RSZ gaat?!

  • Waar ze naar toe gaan is de essentie niet. Feit is dat ze er af gaan. Ik zie ook al 40 jaar mijn loonstrook, en nog steeds, elke maand.

 2. Bereken uw nettoloon eens op deze webstek Walter: http://www.abvv.be/web/guest/bereken-je-nettoloon
  Ik heb €2000 brutoloon ingevuld voor een alleenstaande zonder kinderen, dus de hoogste belastingschijf. Er blijft €1439 over na aftrek van 13% RSZ en een hoop belasting, dat is samen nog geen 30% dat eraf gaat, en dat is heel iets anders dan de 55.8% uit de tabel me dunkt.

  • Wij hebben blijkbaar andere parameters, Raymond. t.t.z. een jonge man in de familie.

 3. Ek wonder waar Suid-Afrika op die lys sal staan? Waarskynlik het die swart amptenare versuim om inligting deur te stuur. Ha,ha,ha!

Reacties zijn gesloten.