(G)een gat in de kledingmarkt

“Mag een crimineel geen jas kopen? Jazeker! Dat mag hij toch ook bij de H&M?”

“Onze klanten blijken te komen uit alle lagen van de bevolking.”

“Ik ben wel bang dat ze voor ons de wet gaan wijzigen. Dat de overheid dit ziet als een weg voor criminelen om aan kogelwerende kleding te komen, en daar iets aan wil doen.”

Kogelvrije kleding is helemaal hip
De winkel van Yavuz Yilmaz lijkt op iedere andere chique kledingzaak. Paspoppen staan strak in het pak. In sierlijke letters staat op de gevel ‘Miguel Caballero’ geschreven. Maar deze zaak in hartje Eindhoven is de eerste van Nederland met kogelwerende mode. Yilmaz houdt een rode bodywarmer omhoog. “Deze is van het zwaarste kaliber. Die kan mitrailleurvuur weerstaan.”  Lees verder…

 

7 gedachten over “(G)een gat in de kledingmarkt

 1. Hier onnodig, vermits iedereen zijn geweer heeft moeten inleveren, alleen de politie niet, en zich daarvoor beschermen is als een radarverklikker kopen.

 2. Laat je niet vangen – wat volgt is heel beknopt
  Een kogelwerende vest heeft 5 tot 7 lagen en een vest van dit type is alleen bestand tegen 9mm. en .45 ACP. Onder de vest heeft men nog een trauma shield (een soort stugge plaat) nodig die de inslag verdeeld over de ganse oppervlakte; gebeurt dit niet, dan houdt men er ten minste gebroken ribben aan over en mogelijk longperforaties en/of harttrauma.
  Vanaf revolvermunitie .357magnum en hoger en zeker vanaf geweermunitie .30-06, dient een kogelvrije vest gecombineerd te worden met metaal of een keramische versterking. Zelfs dan zijn er wapens, zoals de FN P90 (cal. FN 5,7×28) die, over het algemeen, de vest kunnen penetreren.
  Dus een kogelvrij hemd, broek of colbertjasje mag je rustig vergeten.

   • Tegen steekwapens geven alleen vesten met een metalen of keramische versterking en trauma shields bescherming.

 3. Die Yavuz Yilmaz is erg toekomst gericht , als onze verrijking zijn hoogtepunt zal bereiken en de nieuwe maatschappij geboren wordt . In , vooral Zweden en uiteraard ” andere bekeerde” Europese landen , bestaat er ook een enorm gat in de markt ! Kuisheidsgordels voor vrouwen tegen verkrachting , met een indrukwekkend ,letter en cijfercombinatie , enkel aan de wettige echtgenoot overhandigd bij zijn huwelijk . Veiligheid , troef , tot uiteraard een andere zakenman er iets op gevonden heeft om die anti verkrachtings slipjes te neutraliseren .

 4. Volgens onbetrouwbare- en steeds onbevestigde bron zou B.DW van een kale reis teruggekomen zijn nà een bezoek in deze winkel… hij vond geen hemd waarvan de “colmaat” voor hem pastte. 😉

Reacties zijn gesloten.