Geen EU-leger, wel financiering schietverenigingen

Afbeeldingsresultaat voor schietstandDe Hongaarse minister János Lázár heeft woensdag tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat de regering volgend jaar een nationaal programma zal opstarten voor de ont wik- keling van schietverenigingen en de bijhorende infrastructuur.

In het raam van dit programma zouden binnen drie jaar 27 miljard forint (ca. 90 miljoen euro) geïnvesteerd worden in de oprichting en bouw van 197 schietplaatsen verspreid over het Hongaarse grondgebied.

De minister beklemtoonde dat deze plannen niets met het leger te maken hebben; het gaat om burgerlijke schietstanden, die met publieke middelen zullen opgericht worden.

De Hongaarse links-liberale oppositie reageerde als door een wesp gestoken: de regeringspartij Fidesz zou de Hongaarse bevolking willen militariseren, een duivels plan, terwijl het Hongaarse leger niet genoeg middelen krijgt. Bovendien zou de Hongaarse samenleving geen vragende partij zijn vermits de gemiddelde Hongaar naar verluidt niet de wens heeft een wapendrager of -gebruiker te worden.

Sterk af te raden dus.  De bevolking zou eens op onzalige ideeën kunnen komen.

Bron:  444​.hu

 

 

2 gedachten over “Geen EU-leger, wel financiering schietverenigingen

  1. Het wordt stilaan het moment om Hongaars te leren.
    En zoals gewoonlijk slaat Links de bal volledig mis: volgens een paar Hongaarse vrienden zijn ze daar gewoonweg gek op wapens.

  2. Als ze het klassieke doelwit “aanpassen” dan horen de Hongaren
    binnen de kortste keren tot de beste schutters van Europa

Reacties zijn gesloten.