Alsof de stroper de jager controleert

Afbeeldingsresultaat voor facebook censuur“Fake news” is hét mediathema.  Vals nieuws,  uit de duim gezogen onheilsberichten… of gewoon ongewenste waarheden.  Fout, oh-zo fout.  De poco pers, de ‘democratische’ politici, de touwtjestrekkers… zijn er doodsbenauwd voor.  Het volk moet dom gehouden worden, voor de buis zitten, kijken naar de nationale zenders, zich informeren in de ‘kwaliteitskranten’.  Er zit echter zand tussen de manipulatieradertjes.  Het internet speelt niet mee tussen de voorgeschreven lijntjes.  Dus moet het ongewenste nieuws, het zgn. “fake news” worden verboden, gecensureerd, uitgewist, bij de wortels uitgeroeid.  Erdogan heeft er niet langer het monopolie op.

Facebook zal de verspreiding ervan aan banden leggen door de ongewenste berichten te laten nakijken door het Poynter Institute, een extern Amerikaans bedrijf.  Nakijken én stigmatiseren à la tête du client.    Want het Poynter Institute wordt gefinancierd door o.a. Google, de Bill & Melinda Gates Foundation,  the National Endowment for Democracy, de Omidyar Network en de boven alle twijfels verheven Open Society van George Soros!  Deze laatste meent zich met alles wat niet in zijn linkse wereldideologie past te moeten bemoeien.

Ter herinnering: Poynter Institute bestond het in 2011 het gevaar van internationaal terro- risme te bagatelliseren door er op te wijzen dat het dodental veroorzaakt door terrorisme in het niet  valt in vergelijk met de doden die jaarlijks zijn te betreuren door Malaria of HIV – d slachtoffers van de klimaatopwarming werden even over het hoofd gezien – objectiviteit troef.

Verder heeft Zuckerberg besloten met Stasi-methoden te werken.  Iedereen verklikker.  Je kan er een waarschuwend vlaggetje op plaatsen of een vals nieuwtje melden zodat het niet langer de geesten kan vergiftigen.