Flup de cultheld

omgekeerde kroonFilip: ‘Ik belichaam de verkniptheid van België’
‘Ik ben een gewone Belg met gevoelens en stoornissen’

Het verdeelde België krijgt de koning die bij het land past, zei de aanstaande koning Filip. “Ik ben minstens even verknipt als mijn land. Wat mijn persoonlijkheid betreft, belichaam ik alles wat België is.”

Kroonprins Filip deed zijn uitspraken tijdens een lang interview met Ketnet. Volgens Filip zal hij een andere koning zijn dan zijn vader. “Als koning zal ik gewoon mezelf zijn, dat is het belangrijkste, een gewone Belg met gevoelens en stoornissen. Ik ben in voortdurende tweestrijd en heb geen idee waar we naartoe moeten.”

De aanstaande koning heeft het liefst dat mensen hem bij zijn naam noemen. “Mensen voelen zich altijd ongemakkelijk in mijn bijzijn. Dat wil ik graag zo houden. Noem me gewoon Flipke.” Flipke kwam tijdens het interview vaak incoherent over. Hij verhaspelde zijn woorden en keek geïrriteerd naar zijn vrouw Mathilde als deze in lachen uitbarstte.

Op de vraag hoe hij met de Vlaamse regionalist Bart de Wever om zal gaan, antwoordde Flipke. “Heel goed. Die man vertegenwoordigt een onderstroom in Vlaanderen. Ik zal goed naar hem luisteren en doen wat hij wil, net zoals ik zal doen wat premier Elio di Rupo wil. Dat lijkt me geen enkel probleem. Ik waai mee met elke politieke wind.”

De aanstaande koning der Belgen zei klaar te zijn voor de taak die voor hem ligt. “Ontbinden, fragmenteren en ontmoedigen door aanwezig te zijn waar mensen mij nodig hebben. Het belangrijkste is dat de koning en de monarchie hun nieuwe rol goed oppikken en er kunnen zijn als symbool van discontinuïteit, cliëntelisme en verdeeldheid.”

Volgens politiek commentator Gert Verhulst kwam Flipke niet echt over als een staatsman, maar heeft hij alles in zich om uit te groeien tot een cultheld.

Door Jochem van den Berg en Cornelis Tjakkelogohttp://www.speld.nl/2013/07/08/filip-%E2%80%98ik-belichaam-de-verkniptheid-van-belgie%E2%80%99/

2 gedachten over “Flup de cultheld

  1. Mathilde was blijkbaar de enige die durfde lachen als Flip zijn historische legendarische woorden uitsprak . Ik ben maar een gewone Belg met stoornissen. Hierbij doet onze toekomstige Vorst een belangrijke onthulling over zijn politieke visie . Hij is in het bezit van een PS lidkaart ,is vriend aan huis bij de liberalen , dweept met de Cee Dee en Vee de Groenen en de Vlaamsche socialisten.

  2. en hij haat vooral het Vlaams Belang de enige partij die zich distantieert van dit dure en domme koningsdom.

Reacties zijn gesloten.