Filip Dewinters carrièrewending

Filip Dewinter wordt speechschrijver De Wever

Gisteren beleefde voormalig Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter zijn vuurdoop als speechschrijver van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Hij mocht meteen het druk bijgewoonde openingscollege Politicologie aan de UGent voorbereiden, met enkele gesmaakte oneliners tot gevolg.

Filip Dewinter is een echte taalkunstenaar.

Elk jaar nodigt professor Politicologie Carl Devos een smaakmakend politicus uit als gastdocent voor zijn openingscollege. De eer viel dit jaar te beurt aan Antwerps burgemeester en schaduwpremier Bart De Wever.

Het duurde niet lang voor de populairste politicus van Vlaanderen de lachers op zijn hand had, met catchy oneliners zoals ‘We zijn een open chantier voor volgmigratie’, goed gekozen metaforen als ‘Oorlogsvluchtelingen wandelen met een economisch kompas’, fijnbesnaarde verwijten als ‘De Standaard is het parochieblad voor de politieke correctheid’ en lekker bekkende alliteraties zoals ‘de Bagdad-Brusselexpres’.
De Wever slaagde er zelfs in zonder veel gène populistische nonsens te verkondigen, zoals het heronderhandelen van de Conventie van Genève, wat in de praktijk natuurlijk hopeloos in strijd is met tal van internationale evenwichten.
Het geoefende oor zal in deze stijlfiguren ongetwijfeld de pen van taalvirtuoos Filip Dewinter herkend hebben… Lees verder…

3 gedachten over “Filip Dewinters carrièrewending

  1. N-VA heeft zich in het verleden wel al eerder “schuldig” gemaakt aan het overnemen van teksten en standpunten van het Vlaams Belang. Enkel N-VA wil dit niet gezegd hebben.

    • Dat ze dat niet wil gezegd hebben is een feit, dat vind ik niet zo erg, maar ze niet uitvoeren vind ik veel erger en zo bedriegt hij de Vlaamse bevolking

    • Reeds vroeger geschreven bij Angeltjes.
      NVa is een synthetische partij, beerputruimers, in dienst en ten diensten van de traditionele partijen.

Reacties zijn gesloten.