“Fat Liberation”

D’r willen er nog meer “bevrijd” worden van de “onderdrukking”. U heeft waarschijnlijk al eens TV-programma’s gewijd aan de “maatje méér”-calimero’s, calimera’s, calimer?’s gezien. Eigenlijk komen ze allemaal op hetzelfde neer: Ja, ze zijn dik (oeps, verboden woord), ja, ze hebben overgewicht, ja, ze hebben “een maatje meer”, ja, ze hebben daardoor fysische klachten, ja, ze geraken amper het bed, resp. hun huis uit, ja, ja, ja… Maar dat is niet hun schuld. Echt niet. Ze zitten zo diep vast in de te smalle put, dat ze er niet meer uit geraken. En bovendien, wat is er mis met 150 kg of zelfs 200 kg en meer? Hun psychisch lijden werd veroorzaakt door het opgedrongen schoonheidsideaal met slanke modellen en bewerkte foto’s op het internet. En om zichzelf te troosten blijven ze maar schransen.

Nu hebben ze op hun klachtenlijst een nieuw verwijt toegevoegd: ze geraken niet aan een lief omdat de mogelijke partners te kieskeurig zijn. En ze noemen dit “systematische onderdrukking”.

Maar ze laten het er niet bij zitten. Vanuit de linkse hoek loopt er als tegenreactie een TikTok-rage die het “maatje méér” een positief imago wil geven en de wereld laat weten dat een persoon die het dubbele gewicht van een normaal iemand met zich meesleurt even gezond kan zijn: het énige wat vereist is: Body Positivity! Zie je gewicht door een roze bril.

De wereld is knettergek geworden!