“Exceptional” USA hebben…

… exceptioneel slechte manieren… Een onderzoek toont aan dat de gemiddelde Amerikaan geen waarde hecht aan goede manieren en ze dan ook niet overbrengt aan zijn kinderen. Een feit dat, telkens we in contact komen, resp. kwamen, met bezoekers van over de Atlantische Oceaan, bevestigd wordt. Zowel wat tafelmanieren als gepaste kleding betreft. Maar ook, en vooral, wat betreft vereiste discipline, orde en gehoorzaamheid der kinderen naar ouders en andere volwassenen toe.

Mocht u tijdens uw vakantie de ervaring van een losgelaten lading Amerikaanse toeristen van een cruiseschip in een cultureel-historische Europese havenstad genoten te hebben, dan weet u wat we bedoelen. Als een horde wilde zwijnen stormen ze bv. een zondagse eredienst binnen, waarbij de doopbeloftes van kindjes hernieuwd worden, de bevolking op haar paasbest gekleed eerbiedig de priester toehoort… De Amerikanen echter, gekleed in een minieme korte broek, een marcelleke, en slefferkes, etend en drinkend, luid hun mening verkondigend, lopen ongegeneerd tot vooraan in de kerk, waarbij ze de kerkgangers opzij duwen… en fotograferen, resp. filmen naar hartelust, ook al wordt dit door verbodsschildjes ten zeerste afgeraden. (eigen ervaring in Rhodos’ Ieros Naos Evaggelismoy ths Theotokoy zondagse eredienst)

1 gedachte op ““Exceptional” USA hebben…

  1. En dan zijn dit dezelfde Amerikanen die op de TV-zender wanneer er een vloek volgt die laten verdwijnen want onwelvoeglijk. Voor al de Amerikanen is geld het hoogste goed. Voor allen.

Reacties zijn gesloten.