EU: Oud wordt nieuw

Afbeeldingsresultaat voor EU nieuws

Maak kennis met:

ID… kort voor Identity & Democracy – Identiteit en Democratie – de nieuwe naam voor de EU-kritische fractie (vroeger (M) ENF, waarvan het Vlaams Belang deel uitmaakt.

Van 36 zitjes naar 73 (van de 751), de vijfde grootste fractie na de Groene, echter te klein om op de besluitvorming te wegen. En het hadden er een pak meer kunnen zijn als iedereen eens in het algemeen belang van ons Europa zich achter een gemeenschappelijke vaandel had willen plaatsen.

Zoals de partij van Baudet, zoals de partij van Farage (die bijna allergisch reageert op Le Pen), zoals de partij van Bourgeois (de N-VA heeft nog niet beslist – heeft een probleem met de aanwezigheid van het Spaanse Vox), zoals de partij van Orban (die misschien de kat uit de christendemocratische boom kijkt of daar de rol van 5de kolonne speelt – wie weet?)… Maar neen hoor, ieder blijft zijn eigen rancunes en rekeningrijden trouw zodat ze in verdeelde slagorde tégen de EU-moloch moeten oprukken. Zeer, zeer jammer.

Ook de fractie van onze onovertroffen Vrhfstdt koos een nieuwe naam: “Renew Europe” – hernieuw Europa – vervangt het vertrouwde ALDE (Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa). Noteer: democratie gaat op de schop, wordt vervangen door het onomwonden heruitvinden van de EU. Wat in mensentaal wil zeggen dat de lidstaten nog meer autonomie moeten opgeven en overdragen aan de EU. In onderstaand reclamefilmpje kan u vaststellen hoe drastisch Europa volgens de liberalen moet “hernieuwd” worden. En neen, die waren niet door de zon gebruind!

De sossen en de groenen blijven bij hun eigen naam; kwaliteit hoeft geen nieuwe krans.

Lees ook: Jörg Meuthen (AfD): ‘Met de verschillen op rechts geraken we niet vooruit’