EU hanteert twee maten en twee gewichten

Volgens de EU geldt voor de Joodse staat een ander internationaal recht dan voor islamitische staten

justice

De Europese Unie weet waar ze haar prioriteiten moet leggen…

De Europese Unie heeft onlangs bevestigd dat er geen internationaal juridisch probleem is om een verdrag te sluiten met een bezettende macht, ook als dat verdrag betrekking heeft op dat bezette gebied of op zaken doen met dat bezette gebied. Dit bleek recent uit de voorlopige goedkeuring van een visserijovereenkomst met Marokko, dat ook betrekking heeft op het grondgebied van de bezette Westelijke Sahara.

Marokko is de Westelijke Sahara in 1975 binnengevallen en houdt het sindsdien bezet. De EU erkent – net als de rest van de wereld – de Westelijke Sahara niet als deel van Marokko.

Desondanks heeft de juridische adviseur van het Europees Parlement in een officieel advies uitgesproken dat het verdrag met Marokko conform het internationale recht is.[1]

Lees meer en vergelijk de houding van de EU t.o.v. Israël en Cyprus.

1 gedachte op “EU hanteert twee maten en twee gewichten

  1. Ja.. we hebben moraal, we hebben ethiek en we hebben handel..
    Geld heeft voorrang op principes
    Dara is deze EU bij uitstek geschikt voor- beroof de lidstaten voor de handel en multinationals/aandeelhouders en smijt met geld op lidstaten te kopen (om ze vervolgens weer leeg te roven en te exploiteren zonder dat de bevolkingen er baat bij hebben)
    Ook hier: het doel heiligt de middelen.. Niet goed? toch geld kwijt.!

Reacties zijn gesloten.