Erdoğans democratie

Afbeeldingsresultaat voor erdogan sultan

Erdoğan beloofde 300 oppositiekandidaten voor de lokale verkiezingen van 31 maart te zullen schrappen… mochten zij winnen. En hij heeft daar alle reden toe, vindt hij, want ze behoren tot “terroristische organisaties”.
We citeren zijn ‘belofte’: “Na de verkiezingen zullen we, en dan vooral mijn partij, de vernietiging van de mandaten van zo’n 300 personen aanvragen. Indien sommige van deze kandidaten tot burgemeester verkozen worden, dan zal de regering bewindvoerders aanstellen om hen te vervangen.”

Volgens Erdoğan hebben de oppositiepartijen – de CHP en de HDP – meer dan 300 kandidaten met een PKK-band een verkiesbare plaats op de lijsten toegekend. Media (quasi 100% in regeringshanden) hebben de laatste dagen persoonlijke gegevens van talrijke dezer ongewenste kandidaten gepubliceerd. Naar verluidt heeft de Turkse regering de gegevens, die soms tot 50 jaar teruggaan, aan de media toegespeeld, met volledige namen, foto’s van 325 personen en de verslagen van de geheime dienst. Nochtans hadden deze – helemaal volgens de kiesvoorschriften – hun politieke c.v., hun afwezig strafblad aan de verkiezingscommissies overgemaakt. Er kan dus geen sprake van zijn dat zij niet aan de verkiezingen mogen deelnemen.

Maar dat wil Erdoğan , als rasechte democraat, helemaal niet in de weg staan… Deelnemen… dat mogen ze… om nadien gewoon geschrapt te worden. (…)