Elektronisch toezicht?

In de stad Porto Alegre (Brazilië) vloog een veronderstelde enkelbanddrager tegen de politielamp toen deze bij een routineonderzoek naar drugs in een verdacht pand een 29-jarige uithuizige man arresteerden op de verdenking van drugsdealen en illegale wapendracht.

Bij zijn identificatie bleek dat de man onder huisarrest-met-enkelband stond.  Nochtans zou hij volgens de gegevens van  justitie  de  woonst niet verlaten hebben.  Tot bleek dat een haan daar rondparadeerde met de enkelband rond zijn nek.  Het beest bleek wacht te lopen voor een ongezonde voorraad cocaïne en marihuana.

Men vindt verschillende suggesties op YT hoe zo’n enkelband kan verwijderd worden.    Een voorbeeld:           

Populair in  het land b: Elektronisch toezicht

Ze kunnen doen wat ze willen.

20 MinonLine

8 gedachten over “Elektronisch toezicht?

 1. Wat die haan als functie heeft begrijp ik niet zo goed?
  Dat van die diepvriezer is duidelijk een grap. Je bent niet alleen je enkelband, maar ook je voet kwijt als je dat doet.

  We moeten 8x meer gevangenissen hebben, in navolging van het ideaalland VSA, als we tenvolle van de multiculturele heilstaat willen genieten. Want in een land als het onze, waar men zelfs het enkelbandtoezicht niet gerorganiseerd krijgt, is er geen andere oplossing.

  • Beste Raymond, de functie van die haan is toch simpel: Hij SCHARRELT ROND… en dus ziet de enkelbandcontrolleur op z’n scherm een bewegend enkelband. (en denkt dan dat die knul “al ijsberend” rondloopt in zijn woning).

   • Inderdaad veel goedkoper, Anna…
    maar in de praktijk véééééééél moeilijker, zo niet onmogelijk uit te voeren!
    Maar het is wel gemakkelijk om te zeggen: “stuur ze terug!”

 2. Criminelen zijn justitie altijd een stapje voor. Het is zoals met wielrenners die gebruiken ook prestatie verhogende middelen die nog niet opgespoord kunnen worden. Met dit verschil wel te verstaan, dat wielrenners geen criminelen zijn.

  • Ik dacht dat iemand die tegen de wetgeving ingaat, een overtreding begaat, anderen benadeelt, met het doel zichzelf te verrijken een behoorlijk aantal criminele feiten pleegt. Hij is geen crimineel zoals iemand die een moord pleegt. De EUSSR machtswellustelingen, zijn dat criminelen?

Reacties zijn gesloten.