10 gedachten over “Twietjes

 1. Wat een blunder in die kerncentrale. Weer een Belgenmop erbij, wat zijn we daar toch goed in.
  Stroom afsluiten in landelijke gebieden? Als je dat overdag doet, als de meeste stroom nodig is, sluit je ook de productie door zonnepanelen af. Zelfs de eigenaars kunnen hun panelen dan niet meer gebruiken voor eigen gebruik, want de installatie heeft netspanning nodig om te functioneren.

  • We zien de melkveehouders niet hun 100-200… koeien twee maal per dag met de hand melken. Of de serres verwarmen met een petrolkacheltje. En maar reclame maken voor hybride autootjes. Elke centrale verwarming heeft elektriciteit nodig. Zitten we dan in de kou? En wat met de diepvriezers? Met restaurants, met bedrijven, met heel de bedrijfswereld? Met fabrieken?

 2. Daar kan geen twijfel over bestaan dat een groene correcte een kerncentrale voor een deel naar de kl… heeft geholpen . Die partij is de “peutertuin” van ons politiek half verwoest landschap . Die onnozelaars die de terugkeer naar het stenen tijdperk promoten kunnen al beginnen met foldertjes te verspreiden hoe ge in de toekomst een vuurtje kunt maken met twee stenen tegen elkaar te kloppen . Ik herinner me toen ik nog een mooie, krachtige jonge politie inspecteur was te Deurne een protestactie van Groen . Ze vonden het maar niks dat er een parking werd aangelegd in het Rivierenhof tegen de Turnhoutsebaan. De meesten kwamen wel met de auto ! ” Bende Kleuters”

 3. Ik ga alvast al wat brandhout zagen voor mijn houtstoof, het is er koud genoeg voor, dank zij de opwarming vd aarde.

 4. Of het een “pelgenmop” is, dat ben ik nog niet zo honderd procent zeker.

  Ik hou absoluut niet van complot theorieën, maar toen ik kortelings ergens op het nieuws hoorde of las dat de cryptocommunisten van Groen, bij monde van rood-groene boskabouter Vanbesien – ja, hoe bestaat het – de oorzaak van het dreigende stroomtekort zonder verpinken en schaamteloos koppelden aan het bestaan van kerncentrales, dan kreeg ik ineens toch die onzalige gedachte dat één of ander personeelslid in de bewuste kerncentrale, verantwoordelijk voor het laten weglopen van de smeerolie ofte een veilige manier om zonder nucleaire averij toch de boel maandenlang plat te leggen, wel eens een fanatieke groene boomkikker kon zijn, die misschien alleen handelde uit eigen fanatieke overtuiging, of in opdracht van…je weet maar nooit.

  Bij elke misdaad dient immers altijd de vraag gesteld wie er op de één of andere manier baat bij kan hebben. In dit geval, juist ja, de fanatiekelingen van Groen, die ons terug in de donkere tijden wensen te versassen met hun hernieuwbare energie-illusie.

  In 2010 al viel te lezen: “Groen!, Ecolo en sp-a houden vast aan de wet op kernuitstap. Zij denken dat de omslag naar hernieuwbare energie nog zal vertragen als de kerncentrales langer open blijven.” (Bron: hln.be, 10.05.2010)

  Was daar onlangs van overheidswege niet gezegd dat de kerncentrales langer zouden moeten openblijven dan gepland door een vorige paars-groene regering in 2003, onder Guy De Leugenaar, als ik me niet vergis. Groen was toen toch zo trots mee aan de oorsprong te liggen van de wet op de kernuitstap die in januari 2003 werd gestemd, als ik me niet vergis.

  Nu ineens hun gelijk kunnen aantonen, en met zichtbaar genoegen vanuit de oppositie fulmineren dat kernenergie niet alleen onveilig is, maar ook nog eens onbetrouwbaar (!), past toch wel bijzonder goed -net iets te goed als u het mij vraagt-
  in een sabotage-kader op een bovendien ook weer toevallig bijzonder strategisch moment, nl. de vorming van een nieuwe regering, die, hoe bestaat het, ineens andere denkbeelden verkondigt, en dus de trots van deze fanatiekelingen in de toekomst dreigt te gaan begraven. Of niet?
  Je hebt daar natuurlijk ook nog altijd het PS-aanhangsel, ook wel CDH genaamd, en Melchior Wathelet, verantwoordelijk voor een en ander op dat vlak. Een CDH dat ook wel baat zou kunnen hebben met het dreigende energie debacle, nu het aan de kant dreigt te worden geschoven.

  Maar goed, zoals gezegd, ik hou niet zo veel van complot theorieën. Laat het ons dan ook maar op puur toeval houden, een soort tussenkomende goddelijke voorzienigheid, die volkomen aan de kant staat van de tegenstanders van kernenergie.

 5. Geen electriciteit betekent dat ALLES stopt waar het voor nodig is, ook bv operaties. Hospitaals zullen dan wel een generator hebben maar als een onderbreking zich voordoet tijdens een operatie kan dat zware gevolgen hebben.
  Als je in een hoogbouw woont en je zit in de lift naar of van
  het hoogste verdiep wanneer de onderbreking zich voordoet, tja…
  Er is dan geen telefoon, radio of TV, computers werken ook niet enz. Dus geen communicatie.
  Terwijl hospitaals en grote bedrijven zich misschien tijdelijk kunnen behelpen met generators is dat niet voor iedere burger het geval. Die generators draaien op diesel of benzine en moeten ergens op een goed verluchte plaats staan, die geven dan ook uitstoot nietwaar?
  De gewone burger zit dan in de kou, kan geen apparaten gebruiken en ziet zijn diepvries ontdooien
  Openbaar vervoer via tram en trein ligt ook stil.

  Dat zijn nog enkele gevolgen van een stroomonderbreking tijdens de dag. Tijdens de nacht komt ook de veiligheid in het gedrag zoals de readactie hier in een vorig artikel al vermeld heeft.
  We kunnnen het groen hersenloos slijm voor al dat dankbaar zijn.

  In 2009 heb ik een brief gericht aan ministerin knikkebol, een rode groene, waarop ik geen antwoord kreeg maar ook niet verwachtte. Misschien heeft ze mijn sarcasme letterlijk genomen als aanbevelingen, het zou me niet verwonderen:

  “……Ik vind echter dat u maar halve maatregelen neemt. Waarom laat u auto’s niet volledig verbieden? Laat ons de klok volledig terugdraaien en ons terug met paard en koets verplaatsen (geen C02 uitstoot meer, geen fijn stof van autobussen, en minder electriciteit verbruik van trams en treinen). Schaf ook meteen electriciteit af en laten we terug gaan naar het gebruik van kaarsen. Wat een besparing! Geen frigo’s, wasmachines, droogkasten, vaatwassers etc etc. Wat een “boost” dat zou zijn voor het milieu; oh ja en verwarming met kolen of hout maar dat geeft dan weer CO2 vervuiling en roet, tja er zal altijd wel iets zijn waar u kunt op springen nietwaar? Kwestie van uw mandaat te kunnen verantwoorden.

  Laten we even samenvatten: geen auto’s = geen automobielindustrie en alle daarvan afhankelijke industriën = vele werklozen. Ik kan hier een tabelletje maken maar verondestel dat ik het niet volledig met hand en tand moet uitleggen, in dat geval zou ik het nog ergens kunnen begrijpen waarom al deze maatregelen worden genomen tegen het belang in van de burger en de vooruitgang, gewoon omdat zij die die beslissingen nemen ocharme onwetend zijn, bevoordeeld worden op één of andere manier of wel om beide redenen. Nu echter vraag ik mij af wat de verborgen agenda is, want geachte mevrouw Van Brempt, dat er een verborgen agenda is daar ben ik van overtuigd.
  Ik kan het mij echt niet inbeelden dat u uw mandaat gekregen hebt om kameel na kameel af te schieten (of kemel na kemel op z’n antwerps dan).

  Een argument dat altijd wordt gebruikt is dat het allemaal beslissingen zijn die genomen worden door de “democratisch verkozen” politici in het algemeen belang. Nog zo’n fabeltje want dat begrip is in dit land uitgehold tot een leeg omhulsel. Zij die de verkiezingen niet winnen maken coalities met andere verliezers en noemen zichzelf dan winnaars. Dat geachte mevrouw is geen democratie maar ruikt sterk naar dictatorschap. Dictator komt van het latijnse dictatorius (het werkwoord dictate) en in het oude Rome was dat een persoon die wetten “dicteerde” en die na verloop van tijd vervangen werd. De ambtsperiode van de dictator werd bepaald door de Romeinse Senaat. In de moderne tijd van nu is het begrip dictator dat van een alleenheerser met totalitaire macht.

  Iedere politieke partij in dit land schijnt te bestaan uit vele dictatortjes in spe die de grote massa zand in de ogen strooien met beloftes die ofwel niet kunnen volbracht worden ofwel tegen het gezond verstand doorgedrukt worden. Als één van die politici een wet overtreed, dan mag die voor een periode naar het buitenland gaan (op kosten van de belastingbetaler natuurlijk, rechtstreeks of via de partijkas, wat op hetzelfde neerkomt) tot het stof gaan liggen is om dan met glorie op een post te worden benoemd…..”

 6. paniek zaaien ! de kudde (‘t volk)begint te bleiten( voor da ge geslagen ze) nog voor één wet van toepassing is .De (rode)media is daar goed in !

  • Wet? Heeft stroomuitval omwille van een tekort aan centrales iets te maken met een wet?

Reacties zijn gesloten.