Eeuwige rust op de maan is niet vanzelfsprekend

Naar verluidt zijn de Navajo-indianen ontzet daar er door een Amerikaans bedrijf – “United Launch Alliance” – plannen gesmeed worden waarbij (vermoedelijk zeer gefortuneerde) overledenen op de maan hun laatste rustplaats kunnen vinden. Voor de Navajo’s is de maan een heilige plaats, zoals de hemel voor de christenen, het walhalla voor de Vikingers en de maagdenspeeltuin voor de islambelijders. De vergelijking gaat niet helemaal op vermits de maan wel degelijk zichtbaar bestaat en er niemand uit de andere paradijzen teruggekeerd is om een existentiebewijs te geven.

Bon, de Navajo’s eisen dus een planeet op als hun heilig bezit en wie zich daar wil vestigen – levend of dood – die zou op zijn minst even met hen contact kunnen opnemen om eventueel een visumaanvraag te kunnen indienen. Kwestie van beleefdheid.

Wie of wat is nu eigenlijk dit „United Launch Alliance“? Op hun kleurrrijke maar weinig mededeelzame webstek vindt men niet veel informatie. Wikipedia meldt dat het om een gezamenlijke onderneming gaat, opgericht in 2006 door Boeing en Lockheed die samen de VSA -regering ondersteunen met hun diensten…

United Launch Alliance ( ULA ) is a joint venture founded in 2006 by the two US corporations Boeing Defense, Space and Security and Lockheed Martin Space Systems to jointly serve US government agencies with launch services for the Delta II , Delta IV and Atlas V launch vehicles . [1] However, Boeing also had ULA carry out the commercial orders that Boeing Launch Services received for the Delta II.

Bovendien zouden de nieuwe milieuwetten wel eens kunnen ingeroepen worden. Mag men zomaar zijn afval elders deponeren? Of zijn deze niet geldig op andere planeten? De Navajo’s doen beroep op het Witte Huis om de eerste raketlancering met de resten van een zestigtal overleden aardse bewoners uit te stellen.

Ondertiteling en vertaling via icoontjes onderaan
Ondertiteling en vertaling via icoontjes onderaan