Een baby op maat

Amerikaans bedrijf verkrijgt patent op methode waarmee ‘designer baby’s’ kunnen worden gemaakt

Een baby ontwerpen: blauwe of groene ogen? Rood of zwart haar? Atletisch en lang?
De ‘designer baby’ lijkt een stapje dichterbij te komen nu een Amerikaans bedrijf patent heeft aangevraagd (en gekregen) op een methode om genetische informatie te analyseren en zo te combineren dat de kans groot wordt dat de baby de gewenste lichaamsbouw, oog- of haarkleur heeft.

Vrouwen die graag een kind willen en daarvoor hun toevlucht zoeken tot een donor kunnen nu vaak al de gegevens van de donor inzien. Uiterlijke kenmerken, maar bijvoorbeeld ook opleidingsniveau komen in die paperassen aan bod.

Het blijft echter altijd afwachten hoe de mix van eicellen van de vrouw en spermacellen van de donor uitpakt. Datzelfde geldt natuurlijk voor vrouwen die met hun partner een kind willen.

Die Zukunft in die Wiege gelegt: Ein US-Unternehmen ließ sich ein eher fragwürdiges Patent sichern - auf Designer-Babys.Een Amerikaans bedrijf – 23andMe genaamd – heeft een methode ontwikkeld om iets meer duidelijkheid te scheppen in de Russische roulette die conceptie heet. Het bedrijf heeft een systeem ontwikkeld waarmee in theorie op basis van de wensen van de vrouw omtrent het uiterlijk en de bouw van haar nog niet verwekte baby een donor kan worden gekozen. Stellen kunnen met de methode te weten komen welke eigenschappen hun baby waarschijnlijk krijgt. Daarvoor wordt onder meer het genetisch profiel van de aanstaande ouders geanalyseerd.

Lees meer

Eén gedachte over “Een baby op maat

  1. Zijn ze op weg naar de tijden van de vorige oorlog? Baby’s op bestelling??
    Blond haar…blauwe ogen…en vooral: héél erg verstandig?! Waar hálen ze dit?

    Door al het verstand dat op onze planeet aanwezig is samen te rapen, stonden we al véél verder!

Reacties zijn gesloten.