2 gedachten over “Domineesdochter is zoals de paus… onfeilbaar

  1. De quota vrouwen van de CDU en CSU klagen erover dat hun aandeel naar 19,92% is gezonken. Waarom? Dank zij een bepaalde Angela Merkel die meer dan 20% van de kiezers van de vroegere Union afschrikte.
    De quota vrouwen hadden belangrijke plaatsen op de lijst maar dank zij het verlies van 20% staan ze nu aan de deur.
    Nu vorderen ze als Direktkandidatinnen dat er meer vrouwen in het kabinet moeten komen. Als sprekers in commissies en ook dat ze minstens plaatsvervangende plaatsen krijgen in de fractie.
    Wat het vrouwen corps over het hoofd ziet, is: dat in de 68 jaar van de BRD één vrouw kanselier werd. Tijdens haar bestuursperiode had je de Euro crisis, de financiële crisis, de Griekenland crisis, de vluchtelingen crisis, de Turkije crisis, dus een heleboel crisissen die bewijzen dat het helemaal geen goede tijden waren onder vrouwen.

  2. Voor het eerst sedert 1333 wordt de paus beschuldigd van ketterij. Hij wordt niet direct verweten om een ketter te zijn maar wel dat hij ‘ketterse standpunten verspreidt’. Heel wat conservatieve geestelijken en geleerden hebben hem daarvan in een brief beschuldigd. Hun aanhang wordt groter.

    Als je het Grundgesetz van Duitsland inkijkt kan je een dergelijke beschuldiging ook aan Merkel richten. Niet dat ook zij een ketter is maar wel om dat Gesetz naast zich neer te leggen.

Reacties zijn gesloten.