Dit was Syrië in 2005

Indrukken van Franse toeristen rondtoerend in Syrië. Zij konden niet weten dat zij bevoorrechte laatste getuigen van een prachtig land zouden zijn. Een land dat voor een groot gedeelte verwoest werd en nog steeds bezet en belegerd wordt.

Logeren bij burgers thuis:

4 gedachten over “Dit was Syrië in 2005

 1. Syrië in 2005 en de heden ?? Een doodgewone verklaring : het Oded Yinon plan. Of 40 jaar terreur in het Midden Oosten en Noord Afrika.
  De keerzijde van dit plan is het Coudenhove Kalergi plan om het Westen te overspoelen met invasies legers. Het Oded Yinon plan gaf daartoe de beslissende zet.
  Dönmez Erdogan speelt hierbij een sleutelrol, bij beide plannen dan wel.
  Het Oded Yinon plan moet ook leiden tot WO III , te starten in het Midden Oosten, en waarin het Westen dient meegesleurd te worden via het geïmporteerde islam Paard van Troje. (zie brief van Albert Pike).
  Intussen duiken er meer dan onrustwekkende berichten op over Assad :
  https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/503804/DWN-Spezial-Trump-Erdogan-und-Putin-bereiten-den-Sturz-von-Assad-vor
  met citaat :
  “30.04.2020 17:03
  In Moskau dreht sich der Wind zu Ungunsten von Damaskus. Ein Sturz der syrischen Regierung im Rahmen einer Kooperation zwischen Russland, der USA, Israel und der Türkei gilt als sicher. Genau das hatten die Deutschen Wirtschaftsnachrichten als einziges Medium in Europa in einer Analyse bereits im März angekündigt – und keiner wollte es glauben.
  1.Wie die Deutschen Wirtschaftsnachrichten bereits im März den Sturz al-Assads angekündigt hatten
  2.Wie Russland eine Medienkampagne gegen al-Assad gestartet hat
  3.Was westliche Diplomaten dazu sagen. (=einde citaat).
  Wat punt 2 betreft, was er ook al een bericht hierover bij Veterans Today.
  Het voormelde heeft dan ook betrekking op de geopolitieke aspecten van Covid 19. En de verbinding tussen de 4 door DWN genoemde landen ?? Ik zie er maar één : de Lubavich sekte !!

  • Heb nog niet de kans gehad dit ten gronde uit te zoeken. Wel is me opgevallen dat als je bruggetje na bruggetje volgt de auteurs telkens joden zijn, die telkens het oorspronkelijke opiniestuk (meer kan ik er voorlopig niet van maken) copiëren, plakken en als feit verspreiden. Ik zie hier eerder een sturende hand van de CIA in. DWN hebben dit inderdaad een tijdje geleden gepubliceerd, maar de tekst zat achter een betaalmuur. DWN heeft het in het verleden wel meer fout voor gehad over Syrië. En van een Russische mediacampagne heb ik eigenlijk nog niets gezien (hoewel ik dit thema dagelijks volg met contacten in en buiten Syrië). De commentaren op de Engelstalige artikels zijn vernietigend voor de suggestie “opdeling Syrië aan de protagonisten met behoud van Tartous als Russisch maritiem stutpunt in de Mid. Zee.

   Ik zoek het verder uit. Voorlopig vind ik het weinig geloofwaardig.

   • Redactie :
    Ik voeg hier drie bronnen bij :
    https://www.veteranstoday.com/2020/04/21/russia-fail-in-syria-pravda-does-attack-piece-on-assad-glass-houses/
    https://www.middleeastmonitor.com/20200427-israel-reports-putin-instigated-russia-media-campaign-against-syrias-assad/
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-04-28/putin-has-a-syria-headache-and-the-kremlin-s-blaming-assad
    Ik durf hier dan ook niets uitsluiten. Er zijn de oplopende spanningen tussen Israël en Syrië.met de bombardementen . In het noorden is Turkije actief in dienst van Tel Aviv.. Er zijn ook nog de USA en de Koerden. Neem daarbij de toestand in Irak.. en de incidenten tussen de USA en Iran. Israël wil absoluut een oorlog tegen Iran , weliswaar uit te vechten en te betalen door de vazallen in het Westen. Er is de lage olieprijs die de olie producenten meer dan pijn doet. Kortom er is dus meer dan explosief materiaal genoeg. Recent zijn er nog de Israëlische troepensamentrekkingen in het Noorden. Er is de Israëlische chef staf die vorig jaar waarschuwde voor een oorlog. Er zijn ook de financiële en economische gevolgen van Covid 19 . Of het werkelijk de bedoeling is Assad af te zetten is mij momenteel niet duidelijk … maar de voormelde stemmingmakerij in de 3 linken, kan geen toeval zijn.
    Voor mij is het wel duidelijk dat, als ik alle puzzelstukken samenvoeg, er iets staat te gebeuren. Het is alleen wachten op een Sarajevo moment. En daarover zal beslist worden in Tel Aviv.

    • Eigenlijk denk ik dat er door de belanghebbenden – Israël en VSA – aan de touwtjes getrokken wordt volgens het motto “verdeel en heers”. Stemmingmakerij. DWN zou zich daartoe niet mogen laten verleiden. De drie b.g. bronnen hebben hetzelfde doel: stoken. Wat niet wegneemt dat Rusland redenen genoeg heeft om bij Assad aan te dringen orde op zaken te stellen. Financieel. De rest – halsstarrig weigeren te onderhandelen met terroristen – is erover. Onderhandelen met HTS? Met de Koerden wordt dit door de VSA gedwarsboomd. Het opiniestuk in de Pravda (met veel goesting vertaald in Veterans Today…) kan er met opzet geplaatst zijn opdat Assad ingrijpt bij de corruptie en Vetternwirtschaft in zijn land. Dat er sinds het einde van vorig jaar door de regering ingegrepen wordt – in beslagnames van eigendommen van kozijn Mahklouf – is bekend. Het is zoals hier: de groten worden groter, grootst en meestal op een niet zo propere manier.

     Lees ook:
     2020-04-28
     Beirut-Sana
     The Russian Ambassador to Lebanon, Alexander Zasbekin, stressed that Syria’s sovereignty and territorial integrity concerning Russia surpasses all considerations and the two countries have strong and strategic relations.
     Zasbekin said in an interview with Al-Mayadeen channel tonight that Russia continues in its approach and firm principle towards Syria, and the relations between the two countries are solid and strategic, and there is no deal with any party regarding Syria.
     Gaskin stressed that the future of Syria is determined by the Syrians themselves and without external interference and that the Syrian government is working to find a solution to the crisis in Syria.
     Zasbekin explained that the recent media fraud occurred through the hacking of the website of the Russian Federal News Agency, in addition to showing a personal position of a former Russian diplomat as if it were the official position of Russia, indicating that it is not the first time that such forgery is taking place.
     The Embassy of the Russian Federation in Lebanon confirmed in a statement published yesterday that all the false news and slanders that have spread recently in some media and social networks about the Russian position about what is happening in Syria, “an episode of a misleading serial tucked” that is doomed to failure.
     2020-04-28

Reacties zijn gesloten.