Dit is geen nep-bericht…

camera_cartoon_CA01P021… over een nep-transactie in het kwadraat!

Nep-sjeik koopt nep-schilderij met nep-Zwitserse franken

2790634De bedriegers bedrogen: de Spaanse politie heeft vrijdag onthuld dat de overtreffende trap van list en bedrog heeft plaatsgevonden in Girona. Twee broers uit het stadje probeerden voor 4 miljoen euro het vervalste schilderij Portret van Don Antonio María Esquivel van meesterschilder Francisco Goya te verkopen aan een Arabische oliesjeik die op zijn beurt nep was.  Lees verder…

6 gedachten over “Dit is geen nep-bericht…

  1. 4 miljoen Euro … Ik vraag me af hoeveel mijn geschilderd portret waard is . Voor diegene die interesse hebben . Ik garandeer dat mijn portret “echt” is

  2. Niets is nog zeker en echt. Ik begin mij aftevragen of mijn geboorte wel plaats gevonden heeft, of ik geen schepping van Gods hand ben en ergens gevonden ben door twee mensen die mij liefelijk opgevoed hebben. Heb ik dat nu gedroomd, is dat nep of ben ik toch uniek op deze verdorven wereld.

    • Komt tot mij broeder , gij die het licht zoekt . Ik ben reeds meer dan tweeduizend jaar oud en geboren in een stal te Bethehem (of Merksem , dat ben ik vergeten . En ….ik lees ook Golfbrekers !

  3. Ik ben er volledig van overtuigd, allah zij met mij, dat ik uit de zon ben gevallen toen deze juist boven Vlaanderen hing.

  4. Koningin Juliana kocht in 1948 een schilderij van de Vlaamse meester Paul Bril en dat veroorzaakt momenteel ophef. Het schilderij was niet nep maar het verhaal er rond stinkt. Ze kocht het via de Stichting Nederlands Kunstbezit, die belast was met de opsporing en recuperatie van geroofde kunstwerken, uiteraard door de nazi’s, door wie anders? Kon die stichting niet weten, ondanks haar opsporingswerk, wie de oorspronkelijke eigenaar was, voor ze het aan Juliana verkocht?
    Bij de joodse bank Lippmann, Rosenthal & Co, waar de vader van Harry Mulisch nog afdelingschef was, kwamen heel wat kunstwerken binnen : schilderijen, goud- en zilversmeedwerken, beeldhouwwerken enz. Zij die het inleverden werden betaald, zij het dan niet voor het volle pond. Gevolg heel wat ‘aangekochte’ werken bleven aan de vingers kleven. Harry Mulisch kon zich, als het over de activiteiten van zijn vader bij de bank ging, er niet onderuit praten. De Amsterdamse joodse raad, die zich meer bekommerde om de welgestelde joden dan om de arme sloebers heeft ook een kilo boter op het hoofd. Ook bij de niet-joodse Nederlander is dit deel uit de oorlogsgeschiedenis een trauma gebleven toen teruggekeerde joden hun tafelzilver, kandelaars en dergelijke uit hun door Nederlanders leeggeroofde huizen, bij Nederlandse families aantroffen. Foute Nederlanders zagen eveneens na hun gevangenisstraf te hebben uitgezeten de waardevolle stukken uit hun inboedel bij de goede staan.

    Hopelijk heeft Juliana genoten van haar schilderij evenals nu haar erfgenamen.

Reacties zijn gesloten.