Discrimineert Zwitserland kunstenaars?

Afbeeldingsresultaat voor niet welkom

Een vraag, resp. titel, die binnenkort met een uitroepteken in de kranten zal verschijnen. Immers: het Alpenland zal in de toekomst buitenlanders, die de Zwitsers willen komen verblijden door middel van een zgn. kunstenaarsvisum, strenger onder de loep nemen. Een recent voorbeeld: de Kosovaarse folklorezangeres Xhevahire Bytyqi, die van de Zwitserse immigratiedienst geen toelating kreeg het land te betreden. De immigratiedienst bekeek het kunstenaars-gehalte van haar eens een beetje beter en kwam tot de conclusie dat noch haar zangvaardigheden, noch haar mondiale uitstraling reden waren om haar toegang tot Zwitserland te verlenen.

Zelfs al voerde ze aan dat ze daar al 15 jaar komt kwelen. Zelfs al kon ze een aanbeveling van een Kosovaarse Zang- en Dansvereniging voorleggen. De Zwitserse immigratiedienst bleef bij de afwijzing. De immigratiedienst werd immers in het verleden overstelpt met aanvragen voor kunstenaarsvisa, die eigenlijk, feitelijk, de ongehinderde toegang van prostitués mogelijk maakte. En daar moest nu eens paal en perk aan gesteld worden, ook al zijn daarvan enkele “kunstenaars” het slachtoffer. (…)

Oordeel zelf. We kozen een kort fragment; alle andere YT-video’s lijken als twee druppels water op deze klaagzang. Het énigste verschil: ze is nu blond.

1 gedachte op “Discrimineert Zwitserland kunstenaars?

  1. Ik sta voor 1.000% achter de Zwitsers.
    Grenzen sluiten en alles maar dan ook alles zonder toegevoegde waarde buiten houden.

Reacties zijn gesloten.