De nieuwe Britse première kent haar prioriteiten

Liz Truss is de opvolgster van Boris Johnson. Of ze zijn zetel warm houdt tot de gemoederen bedaard zijn? In elk geval laat hij haar een berg problemen uitdagingen na.

En ze vloog er meteen in. Gewoonlijk gaat het eerste telefoontje met een buitenlandse collega naar de dichtst bevriende bondgenoot. Men had dus een gesprek met het Witte Huis kunnen verwachten. Gevolgd door politieke collega’s binnen de EU.

Niet toch, meende Liz Truss. Haar eerste telefoongesprek was met ‘s werelds chouchou, de Oekraïense president Zelenski. Het V.K. is samen met de VSA dé grootste voorstander van een oorlogverlenging. Zij raadden immers Zelensky af de Minsk akkoorden te ondertekenen en zij leveren het meeste oorlogsmateriaal.

Liz Truss verklaarde in augustus in een tv-programma dat zij “bereid” was “de nucleaire knop in te drukken, indien nodig”. Applaus in de studio.

Global Times

1 gedachte op “De nieuwe Britse première kent haar prioriteiten

  1. De naam Zelensky staat voor oorlogvoering, corruptie, macht en onbetrouwbaarheid. Voeg daar nog bij geldhonger en je heb het prototype van een politicus en inderdaad er lopen er nog vele rond zoals deze blaaskaak.

Reacties zijn gesloten.