De kracht van de illegaliteit

Permalink voor ingesloten afbeelding

In België zijn er in 2015 al 2.355 ‘Dublin-gevallen’. Daarvan zijn 698 mensen teruggekeerd naar het land dat verantwoordelijk is voor de asielaanvraag. Drie op de tien dus. Dat komt onder meer doordat andere EU-lidstaten evenmin staan te springen om extra asielzoekers op te nemen. Bovendien duiken ook heel wat mensen onder, in de hoop in ons land te kunnen blijven.  Lees meer…

4 gedachten over “De kracht van de illegaliteit

  1. Ik begrijp niet waarom niet ALLE asielaanvragers Dublin-gevallen zijn. Om in B te geraken moeten ze immers eerst door een ander EU-land, waar ze hun aanvraag moeten indienen. Tenzij ze met de vlieger komen, maar dat kunnen ze niet omdat ze dan hun paspoort moeten tonen.

  2. Vandaag zag ik een vreemdeling met een I phone rondlopen in het weggetje naast mijn garage. Hij liep op en neer en ik besloot om kennis met hem te maken. Het bleek te gaan om een zichzelfnoemende Syriër die bezit had genomen van een prachtig huis in mijn straat dat zou dienen voor de bouw van seniorenflats. Mijn oud beroep van federale politie met o.a.Schengencontrole kwam bij mij naar boven, dus vroeg ik hem uit welke streek of stad in Syria hij afkomstig was. Blijkbaar had hij nog nooit gehoord van de tientallen steden die ik opgenoemd had: tot op zeker moment de stad Homs liet vallen. Toen ik hem enkele wijken van de stad opnoemde bleek hij doof. Ik stel mij de vraag of deze “erkende”asielaanvrager werkelijk de Syrische nationaliteit heeft. Met dank Fed.Asil.

    • Het interesseert niemand in Brussel of Berlijn ook maar een moer of ze liegen of niet, als het maar moslims zijn.

Reacties zijn gesloten.